Display-ul iPhone 4s – luminozitate si contrast

Display-ul iPhone 4s – luminozitate si contrast

0 Shares
0
0
0

Dupa cum probabil stiti deja, display-ul de pe iPhone 4s, este unul excelent, fiind un mare pas inainte la lansare, cu mult inaintea competitiei directe. Luminozitatea si contrastul sunt foarte bune, mai ales pentru marimea diagonalei acestui display.

Pentru inlocuire display iPhone 4s, intra pe ServiceGsm.ro.Vom prezenta mai jos, cateva dintre caracteristicile acestor parametri:

1. Peak Brightness (luminozitatea de varf).

Luminozitatea maxima atinsa (de varf) a display-ului de pe iPhone 4s, poate atinge 541 de candela pe metru patrat, cu alte cuvinte este una excelenta pentru un display de smartphone.

Majoritatea nu depasesc 350-400 candela pe metru patrat. Cu toate astea, nici chiar acest nivel al luminozitatii nu este satisfacator daca telefonul este privit direct in lumina soarelui, dar sunt foarte putine smartphone-uri pe piata, care pot fi privite fara probleme intr-o asemenea situatie.

Display-ul de pe iPhone 4s, isi face totusi treaba si pe soare puternic, doar ca ecranul va parea mai fad si veti citi informatia ceva mai greu, decat daca v-ati afla la interior. Acest lucru se intampla la majoritatea smartphone-urilor si nu trebuie sa va faceti probleme in acest sens.

2. Black level brightness (luminozitatea nivelului de negru).

Luminozitatea nivelului de negru inseamna cat de negru poate deveni un pixel, raportat la culoarea neutra negru, naturala. Pe iPhone 4s, luminozitatea nivelului de negru atinge 0.48 candela pe metru patrat, un lucru foarte bun pentru un display de smartphone.

Display-ul acesta poate produce niveluri de negru foarte apropiate de realitate, tinand cont de faptul ca majoritatea display-urilor de tip IPS, au probleme cu afisarea culorii negru, aceasta fiind afisata mai degraba ca un gri inchis.

Totusi, intr-un mediu cu lumina puternica, de exemplu intr-o camera cu multe lumini aprinse sau la lumina zilei, nivelul de negru nu mai este atat de relevant, deoarece reflectiile ecranului, domina nivelurile de luminozitate ale background-ului.

Display-ul iPhone 4s – luminozitate si contrast

3. Rata de contrast (contrast ratio).

Acest parametru este relevant doar pentru situatiile in care privim telefonul, intr-o lumina ambientala scazuta. Rata de contrast pe display-ul unui iPhone 4s, este de 1.117, una foarte buna pentru un display de smartphone. Rata de contrast se mai poate traduce si prin paleta de luminozitate (de la slab la foarte intens), pe care un display o poate produce. Este de fapt punctul comun(ratia) dintre peak brightness si black level brightness.

Cu cat mai mare este rata de contrast a unui display, cu atat va fi mai bine cand veti vizualiza acel display, mai ales in conditii de iluminare puternica. Cele mai bune ecrane LCD au rate de contrast de 1.5 pana la 2.0, asa ca valoarea de 1.117 pentru iPhone 4, este excelenta pentru un display de telefon.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca acesta nu este totusi un display de monitor profesional, pentru studio. In conditii de lucru normale, display-ul va afisa culorile si nivelul de negru mult mai bine, decat o pot face majoritatea display-urilor concepute pentru smartphone-uri, din ziua de astazi.

In acelasi timp, va sfatuim sa nu tineti cont de ratele de contrast de marketing, declarate de catre anumiti producatori. In majoritatea cazurilor acestea nu sunt adevarate, ci doar instrumente de marketing, pentru a face device-ul respectiv mai vandabil, pe o piata concurentiala intr-o continua schimbare.

0 Shares
You May Also Like