Cum sa ai grija de servere ca sa functioneze optim?

Cum sa ai grija de servere ca sa functioneze optim?

0 Shares
0
0
0

Serverele sunt calculatoare facute sa fie puternice, sa reziste la solicitari intense de calcul, dar cu toate acestea exista momente cand trebuie sa ai grija de ele. Un exemplu foarte bun este cel al caderilor de curent care sunt imprevizibile si iti pot deteriora echipamentele. Intr-un astfel de caz e destul sa ai un UPS pentru servere si ai rezolvat problema foarte usor.

Cand vine vorba de servere si mai ales de intretinerea lor, o simpla supraveghere a lor, macar din cand in cand, e foarte importanta. Ce e minunat la servere e faptul ca ele pot sa ruleze 24 din 24 fara probleme, dar tot exista cazuri in care inceteaza sa functioneze.

Din fericire putem sa prevenim asta. Daca folosim un UPS pentru servere si monitorizam constant serverele astfel incat, atunci cand apare cea mai mica defectiune la o componenta, sa o inlocuim repede, putem evita un dezastru in lant.

Ca exemplu, putem lua cazul in care se defecteaza un hard disc la unul dintre computere, dar defectiunea este una minora. Cu toate acestea, pe termen lung pot aparea elemente corupte in bazele de date si la un moment dat va fi un crash. Daca defectiunea minora nu este depistata la timp, ea poate duce la probleme mai severe mai tarziu.

In primul rand trebuie sa ne asiguram ca avem un sistem de backup in caz ca apare o pana de curent. Cu un UPS pentru servere, obtinem curent electric de rezerva in cazul in care cel de la retea nu mai este disponibil. Deci primul lucru pe care ar trebui sa il facem este sa cumparam un UPS. Insa, un simplu UPS pentru calculatoare nu e suficient, trebuie un model special conceput pentru servere.

Un alt lucru de care trebuie sa tinem cont este capacitatea de stocare. Aceasta nu trebuie sa fie niciodata mai mare de 90%. Daca nu poti adauga mai mult spatiu, atunci macar nu incerca sa il folosesti tot cel de care dispui, pentru ca pot aparea probleme.

Astfel ca serverele ar putea sa se blocheze. Cel mai bine este ca aplicatiile software si sistemul de operare sa fie tot timpul cu update-urile la zi pentru a evita eventualele probleme de securitate sau alte probleme.

Pe langa toate acestea, asigura-te ca serverele sunt racite corespunzator. Si nu uita de alegerea unei solutii de backup. Serverele vor fi in siguranta daca folosesti un UPS special conceput pentru servere.

0 Shares
You May Also Like