Tot mai multi utilizatori de telefoane mobile din Romania folosesc smartphone-uri. Cei mai multi dintre acesti utilizatori aleg sa cumpere diverse carcase de protectie pentru telefoanele lor, in speranta ca vor reusi astfel sa isi protejeze dispozitivele de loviri, cazaturi sau contactul cu diverse lichide.
Dupa cum s-a dovedit in ultimii ani, si utilizatorii au nevoie de protectie, in momentul in care aleg folosirea unei carcase de telefon. In urma analizelor unor companii specializate, s-a constatat ca in unele cazuri, carcasele de telefon pot fi atat de prost concepute, incat in loc sa reduca radiatiile emise de telefon, amplifica aceste radiatii, afectand destul de grav corpul persoanei care il foloseste.
Este afectata in special partea superioara a corpului uman, de la gat in sus, pentru ca acolo obisnuim sa tinem telefonul atunci cand il folosim si nu utilizam castile.
Aceste date sunt bazate pe diverse studii efectuate de companii care produc carcase concepute sa reziste impotriva radiatiilor emise de telefon, micsorand impactul acestor radiatii asupra corpului uman.
In urma acestor studii s-a constatat ca o carcasa construita prost poate bloca partial antena unui telefon, ingreunand astfel foarte mult transmiterea semnalului si redirectionand radiatiile tocmai catre utilizatorul telefonului, in loc sa le disperseze in aer.
De aceea, din cauza unui design gresit, un dispozitiv mobil apropiat foarte mult de ureche si care este acoperit de o carcasa care la randul ei blocheaza antena, este mult mai nociv pentru organism decat ar fi fost in mod normal fara o carcasa. Din aceasta cauza, un telefon care se incadreaza foarte bine in regulile de baza, respectand cantitatea de radiatii care este permisa, poate sa o depaseasca cu usurinta daca este introdus intr-o carcasa cu design ineficient.
Cei care ar trebui sa reglementeze aceste lucruri, nu se ocupa niciodata sa verifice daca si carcasele folosite au vreun rol in amplificarea sau stoparea radiatiilor.
De aceea pe piata au aparut diverse carcase produse de producatori care fac accesorii de o calitate extrem de slaba.
Mai mult decat atat, folosind astfel de accesorii pentru telefoanele noastre mobile ne expunem la pericole destul de mari, riscand chiar imbolnavirea grava. De aceea se recomanda ca atunci cand cumparati o carcasa telefon sa va asigurati mai intai ca luati una de calitate de la producatori destul de cunoscuti cu vechime in fabricarea acestor piese.
O carcasa nu trebuie neaparat sa fie foarte scumpa, ci trebuie sa fie in primul rand de calitate. Exista in ziua de azi numeroase tipuri de carcase de la diversi producatori care nu au preturi foarte mari reusind sa indeplineasca conditiile de protejare a corpului contra radiatiilor emise de telefon.
Acestea practic nu blocheaza si nu amplifica radiatiile emise de catre dispozitivul mobil, protejandu-ne in totalitate. Acest motiv de a alege o carcasa de telefon mobil pare superficial, dar daca va ganditi ceva mai mult la sanatatea dumneavoastra, trebuie sa tineti cont de acest fapt si sa alegeti una de la un producator consacrat.