Apple primeste din ce in ce mai multe comenzi pentru iPhone 7

Apple primeste din ce in ce mai multe comenzi pentru iPhone 7

0 Shares
0
0
0

Al 4-lea trimestru din anul 2016 le-a adus celor de la Apple un boost considerabil in ceea ce priveste vanzarile, boost provocat de cererea tot mai mare pentru smartphone-urile iPhone 7. Cauti service pentru reparatii iPhone la preturi competitive? Intra pe ServiceGsm.ro.

Dupa lansarea noii versiuni de iPhone in luna Septembrie a anului trecut, Apple a vandut mai bine de 45 de milioane de unitati iPhone (de toate tipurile), in penultimul trimestru fiscal pe anul 2016, care s-a incheiat pe 24 Septembrie, potrivit unor estimari ale celor de la Wall Street Journal. Castigurile Apple s-au marit cu cel putin 9 procente, ceea ce este un lucru bun.

Spre deosebire de lansarile trecute de iPhone, Apple nu a publicat date despre vanzarile din primul week-end, dupa lansarea din 16 Septembrie. Asta inseamna ca numai rezultatele de pe trimestrul al 4-lea (care s-a terminat in luna Decembrie) ne pot da o idee generala despre situatia vanzarilor de la Apple.

Compania din Cupertino a beneficiat de aceasta data, de o lansare facuta mai devreme decat de obicei, dand companiei timp in plus pentru a face un marketing corespunzator device-ului iPhone 6. Chiar si asa, cresterea vanzarilor pentru Apple este oarecum tinuta in loc de competitia din ce in ce mai mare, care pune in vanzare smartphone-uri asemanatoare din punct de vedere al performantelor si al calitatii constructiei, la preturi mult mai mici.

Acest lucru se intampla in special in China si in zona Asiei. De asemenea, problemele cu livrarea anumitor componente din partea furnizorilor au inceput sa-si faca simtita prezenta, iar Apple are probleme in acest sens, mai ales ca de la anul doresc sa introduca pe noua gama, display-uri cu tehnologie OLED.

Cu totii stim ca cel mai mare producator al acestui gen de display-uri sunt cei de la Samsung, ei insisi avand pregatite mai multe device-uri care vor folosi un astfel de ecran si in consecinta, s-ar putea sa nu poata livra unitatile necesare, dorite de catre Apple. Mai sunt si alti producatori de display-uri OLED, dar acestia produc in cantitati limitate, insuficient pentru cererea in crestere a companiei Apple.

Din acest punct de vedere, compania din Cupertino trebuie sa aiba grija si sa isi planifice foarte bine lansarile, precum si numarul de unitati care vor fi produse si vandute intr-o anumita perioada de timp.

Altfel, s-ar putea sa nu poata primi unitatile OLED la timp si sa trebuiasca sa intrerupa vanzarile sau sa puna in vanzare mai putine device-uri decat si-au propus. Comenzile pentru iPhone 7 sunt deja destul de mari si se preconizeaza ca cele pentru iPhone 8, care va fi lansat in acest an, vor fi cel putin la fel de mari.

Cu toate astea, CEO-ul Apple Tim Cook, pare a fi optimist, mai ales privind rezultatele anului fiscal 2016. Compania si-a revenit din punct de vedere financiar, dupa 15 ani de declin pe piata globala a smartphone-urilor. Actiunile de la bursa au crescut si ele, semnificativ.

0 Shares
You May Also Like