Fond de ten pe ecranul telefonului?

0 Shares
0
0
0

Orice purtatoare de machiaj si in special de fond de ten s-a confruntat cu siguranta cu aceasta problema macar o data: urmele de fond de ten ramase pe ecranul telefonului, care apoi se si transfera pe haine sau alte suprafete.

Acest lucru poate fi extrem de neplacut, in special in cazul in care de pe telefon, fondul de ten se transfera ulterior pe haine. De aceea in randurile ce urmeaza va oferim o serie de sfaturi practice pentru a rezolva aceasta problema odata pentru todeauna.

De fapt, este necesar sa urmati doar doua sfaturi pentru a rezolva problema petelor de fond de ten: in primul rand sa va asigurati ca ecranul telefonului este protejat de cea mai buna folie aceasta avand sanse mai mici sa ramana patata, sau sa se aleaga cu pete mari de fond de ten in urma contactului cu tenul, pe cand cele de calitate redusa se comporta mai putin bine la transfer.

Acest lucru nu este insa suficient. Este necesar sa va alegeti si fondul de ten potrivit pentru a va asigura ca acesta nu se transfera nici pe ecranul telefonului nici pe alte suprafete, acest lucru fiind atat inestetic cat si neigienic. Dar cum alegem un astfel de fond de ten? Ce criterii trebuie sa indeplineasca?

In primul rand, trebuie sa nu oxideze, pentru a nu capata acea nuanta portocalie atat de binecunoscuta si neplacuta pasionatelor de machiaj.

Pentru a va asigura ca fondul de ten nu oxideaza asteptati minim 10 minute intre momentul in care il testati pe mana si momentul in care decideti sa il achizitionati pentru a va asigura ca nu si-a schimbat culoarea intre timp si a ramas identic din punct de vedere al nuante si texturii cu momentul aplicarii.

Puteti chiar sa parasiti magazinul pentru a vedea in alta lumina felul in care arata aceasta inainte de a va intoarce pentru a finaliza achizitia. De asemenea, asigurati-va ca acesta nu este transferabil pentru a nu va confruta cu problema descrisa mai sus. Dar ce inseamna rezistent la transfer?

Ei bine, pe piata exista la momentul actual mai multe tipuri de fond de ten care sunt rezistente la apă si deci netransferabile astfel ca nu risca sa dispara de pe fata pentru a aparea pe display-ul telefonului,  însă exista și fonduri de ten ce se preteaza pentru uzul zilnic și care nu lasă urme pe haine, telefon sau alte suprafete.

Orice fond de ten trebuie insa fixat cu pudră, pentru a ramane pe față. In acest scop se poate folosi fie pudra libera, fie compacta. Dacă este insa fixat cu pudră și totuși se transferă pe dispozitivul dumneavoastra mobil atunci acesta nu este cel mai bun fond de ten in materie de transferabilitate.

Pentru o mai mare siguranta in aceasta privinta indreptati-va spre produsele profesionale ce sunt destinate machiajului foto/video sau pentru ocazii speciale si deci au o rezistenta mai buna in timp si la transfer decat produsele mass-market ce se pot gasi in magazinele de cosmetice obisnuite.

0 Shares
You May Also Like