Cum functioneaza boilerele

0 Shares
0
0
0

Daca vreti sa va cumparati un boiler electric ieftin va recomandam sa cititi si acest articol pentru un plus de documentare.

Radiatoare cu aburi

Incalzirea cu abur este una dintre cele mai vechi tehnologii de incalzire, iar radiatoarele verticale cu abur pozitionate de-a lungul peretilor in casele mai vechi sunt comune. Ele pot oferi o caldura consistenta si confortabila.

Va oferim o sugestie de boiler si anume Boiler electric instantaneu GEYSER In-line, chiuveta.

Radiatoarele cu abur necesita o intretinere simpla pentru a functiona corect si eficient. In plus, un radiator se poate rasuci sau poate crea un canal in podea.

Daca se intampla acest lucru, radiatorul se poate inclina, cauzand zgomote puternice. In plus, radiatoarele cu aburi pe peretii exteriori pot radia caldura in exterior si va pot limita capacitatea de a pozitiona mobilierul in jurul camerei.

Radiatoare cu apa calda

Mai frecvent in casele mai noi, radiatoarele cu apa calda se amplaseaza de-a lungul podelei  unei camere sau stau in pozitie verticala ca un radiator de abur. Radiatoarele cu apa calda pot reduce consumul de energie al locuintei, deoarece acestea va permit sa controlati temperatura fiecarui etaj sau un spatiu mare. Un profesionist de incalzire poate instala ventile automate pe radiatoare si le poate conecta la termostate separate.

Cea mai obisnuita problema cu radiatoarele de apa calda este aerul nedorit in sistem. In plus, ca modelele cu aburi, radiatoarele inalte cu apa calda va pot limita capacitatea de a pozitiona mobilierul.

Sistemele hidrologice (apa) sunt cele mai comune sisteme de incalzire prin pardoseala radianta. Un cazan incalzeste apa si o transfera in tuburi sub pardoseala, care actioneaza ca un radiator gigant. Sistemele hidronice pot incalzi o casa intreaga, dar ele sunt utilizate in principal pentru a incalzi o singura camera sau zona, iar unele pot fi automatizate astfel incat termostatele regleaza fiecare spatiu.

Incalzirea radianta este mai eficienta decat incalzirea prin panouri si de obicei mai eficienta decat incalzirea cu aer conditionat. De asemenea, nu distribuie alergeni cum fac sistemele de aer conditionat si care utilizeaza putin energie electrica. Cu toate acestea, sistemele hidraulice pot fi scumpe pentru instalare si reparatii si pot sa nu fie la fel de eficiente daca podeaua este acoperita cu mocheta groasa.

Toate cazanele sunt fie cu condensatoare, fie fara condensare. Un cazan de condensare concentreaza vaporii de apa produsi in procesul de incalzire si utilizeaza caldura reziduala pentru a preincalzi apa rece care intra in boiler. Boilerele de condensare sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic deoarece pot asigura o caldura ampla in timp ce functioneaza la temperaturi mai scazute.

Cazanele fara condensare functioneaza in mod obisnuit la temperaturi mai ridicate, iar unele caldura ajung sa fie ventilate in exterior. Cazanele fara condensare sunt eficiente pana la 80% in timp ce cazanele de condensare au eficienta mai mare de 88%.

Cazanele sunt fie unitati de combustie sigilate, fie unitati de ardere neetanse. Ar trebui sa cumparati un combustibil sigilat deoarece aduce aerul exterior in arzator si directioneaza gazele de evacuare in exterior. Boilerele cu ardere neetansa trag aerul incalzit si apoi il trimit in cos, pierzand energia utilizata pentru incalzirea aerului. De asemenea, cazanele cu ardere sigilate nu vor introduce gaze periculoase in casa ta.

0 Shares
You May Also Like