Utilizarea safirului pentru a face ecranele iPhone-urilor rezistente la zgarieturi, a fost unul dintre cele mai discutate zvonuri din ultimul an, ca urmare a investitiei de 578 milioane de dolari a companiei Apple, cu tehnologii avansate, pentru a construi o fabrica in Arizona.
Probabilitatea aparitiei safirului pe iPhone 6 a fost aproape de zero, deoarece probabil va dura cel putin inca un an pentru ca totul sa se urneasca. Pentru display telefon mobil de schimb, intra pe TelefoaneGsm.ro.
Este important de retinut faptul ca safirul are unele dezavantaje in plus fata de costurile de productie mult mai ridicate. Cea mai importanta problema pentru performanta afisajului este faptul ca safirul are aproape dublul reflectiei ecranului (datorita principiilor optice), astfel ca va fi mai greu sa cititi pe ecrane de safir, in lumina ambientala ridicata.
Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care editia Apple Watch Sport, recent anuntata, are o sticla de acoperire normala si nu safir, ca si celelalte modele – deoarece este mult mai probabil sa fie utilizata neecranata in lumina ambientala in aer liber.
Un alt motiv este ca, in timp ce safirul este foarte greu, este de asemenea fragil si este probabil mai predispus la rupere (la impact), ceea ce este mai frecvent in situatiile sportive. Deci, daca ni se da posibilitatea de a alege, eu personal as alege o sticla de acoperire cu o vizibilitate mai buna a ecranului si protectie impotriva spargerii. Altii pot gasi protectia impotriva zgarieturilor mai importanta.
Utilizarea safirului pentru iPhone a fost unul dintre cele mai discutate zvonuri tehnologice din 2014 – cand a fost anuntat si din nou cand a esuat, din cauza limitarilor productiei si a altor probleme. Este utilizat deja intr-un numar de smartphone-uri mobile de la Huawei, Kyocera si Vertu, de exemplu.
Avand in vedere perceptia pe scara larga a consumatorilor, a safirului ca un articol de lux rezistent la zgarieturi, impreuna cu costurile de productie in scadere rapida, va inseamna ca safirul isi va gasi drumul intr-un numar din ce in ce mai mare de smartphone-uri.
Cu toate acestea, o problema majora, asa cum am subliniat de mai multe ori, este ca safirul are aproximativ dublul reflectantei ecranului de sticla normala, astfel incat telefoanele inteligente cu safir sunt mult mai greu de folosit in lumina ambientala, ca rezultat al reflexiilor semnificativ mai mari.
Reflexiile pe ecran sunt deja o problema majora cu sticla, dar prin dublarea acestora cu utilizarea safirelor, a reprezentat un obstacol major, pana acum … Un nou progres important al tehnologiei avansate a produs Enhanced Sapphire, care scade semnificativ reflexiile ecranului de safir, la valori mult mai scazute decat sticla, transformand fostul sau dezavantaj major intr-un nou avantaj major.
Am efectuat teste ample de laborator si rezultatele sunt foarte impresionante – safirul imbunatatit are cea mai mica reflectanta pe care am masurat-o vreodata.
Putem spune ca Enhanced Sapphire este acum numarul unu in rezistenta la zgarieturi, reflexie scazuta si performanta in lumina ambientala ridicata. In plus, afisajele care il folosesc, ar putea functiona cu o luminozitate mai scazuta a ecranului si ar duce la cresterea timpului de functionare a bateriei.
Enhanced Sapphire, cu o capacitate redusa de reflexie, va reprezenta, fara indoiala, unul dintre cele mai importante progrese pentru afisajele smartphone-urilor si este probabil sa se extinda in viitorul apropiat si la alte device-uri.