Cum se incarca o baterie smartphone, pentru o autonomie buna?

Cum se incarca o baterie smartphone, pentru o autonomie buna?

0 Shares
0
0
0

Unul dintre criteriile in functie de care utilizatorii isi aleg un telefon mobil inteligent, este fara doar si poate acumulatorul telefonului, pentru ca fiecare isi doreste un telefon cu o baterie care are o autonomie cat mai mare.

Se pot gasi acum pe piata, telefoane care au o autonomie mare, astfel ca poti cumpara un model de smartphone de la Allview, care are un acumulator Allview de 6000mAh, iar un asemenea telefon cu siguranta va rezista destul de mult timp incarcat.

Ei bine, indiferent de faptul ca optezi pentru un telefon al acestui brand, sau ca optezi pentru un model al altui brand, trebuie sa stii cum se incarca o baterie de smartphone corect, pentru ca aceasta sa aiba o autonomie cat mai buna.

In primul rand, trebuie specificat faptul ca tehnologia care sta la baza bateriilor reincarcabile pentru smartphone si pentru tableta este Li ION, iar aceste baterii sunt suficient de bune si suficient de ieftine, insa cu siguranta sunt si baterii pentru smartphone fabricate dupa alte tehnologii, dar acelea vor costa mai mult.

Referitor la baterii, trebuie precizat faptul ca acestea nu tin o vesnicie, ci au un numar de cicluri de reincarcare, iar intr-un astfel de ciclu este considerat ca a fi incarcarea de la 0-100%, si descarcarea de la 100% la 0.

In ceea ce priveste ciclurile de reincarcare pe care le are o baterie pentru smartphone, trebuie mentionat faptul ca acest aspect depinde foarte mult de producator si de calitatea bateriei, iar astfel numarul ciclurilor de reincarcare pot fi cuprinse intre 300 si 1000.

S-ar putea spune ca in medie, un utilizator de smartphone se poate baza pe un numar de aproximativ 500 de cicluri de reincarcare pentru bateria telefonului sau, iar acest lucru difera in functie de procesul de lucru, dar si de materialele folosite la fabricarea bateriei. Deci putem avea norocul de a gasi baterii bune, sau baterii mai putin bune.

Referitor la autonomia bateriei, trebuie precizat faptul ca luminozitatea display-ului ar trebui sa fie redusa, iar aplicatiile pe care utilizatorul nu le foloseste in momentul utilizarii telefonului, ar trebui inchise, iar astfel telefonul va rezista mai mult timp incarcat.

Mai trebuie precizat si faptul ca bateriile telefoanelor mobile inteligente sunt destul de sensibile, asa ca utilizatorii trebuie sa aiba foarte mare grija in ceea ce priveste incarcatorul. Un incarcator care nu este original, poate afecta foarte serios o baterie, iar mai apoi aceasta se va defecta.

Tot pentru ca bateria telefonului sa nu aiba de suferit, ar fi indicat ca atunci cand dispozitivul este pus la incarcat, sa fie scos din husa, pentru ca anumite huse ajuta la supraincalzirea telefonului, iar in acest caz, bateria dispozitivului poate avea de suferit.

Asadar, in ciuda faptului ca bateriile pentru smartphone sunt destul de sensibile, in cazul in care tu ca si utilizator cunosti cateva detalii importante despre aceste piese, cu siguranta le poti ajuta sa aiba o perioada de viata indelungata, iar astfel scapi si de o cheltuiala.

0 Shares
You May Also Like