Masini si unelte pentru prelucrarea lemnului

Unelte si masini pentru prelucrarea lemnului

0 Shares
0
0
0

In conditiile in care iti doresti sa incepi o afacere, cu siguranta te poti gandi la o fabrica de mobila, unde sa creezi obiecte de mobilier, pe care apoi le poti vinde magazinelor de specialitate, sau poti incheia diferite contracte cu magazine mari din tara.

Daca vrei sa incepi o asemenea afacere, ai nevoie de o suma de bani pe care sa o investesti la inceput, insa cu siguranta inceperea unei asemenea afaceri nu necesita la fel de multi bani precum deschiderea unei firme de constructii, unde ai nevoie de scule si unelte foarte scumpe.

Pentru un atelier in care vei crea corpuri de mobilier, vei avea nevoie de mai multe masini si unelte pentru prelucrarea lemnului, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

In primul rand, atunci cand vrei sa incepi o astfel de afacere trebuie sa stii ca ai nevoie de o Masina de rindeluit si degrosat (Abricht) GMH 2000 / GUEDE 55008 / pe care o poti folosi pentru prelucrarea lemnului in atelier.

Un alt utilaj fara de care nu poti incepe o asemenea afacere este circularul de masa. Foarte multi sunt cei care considera ca acesta este cel mai important utilaj care se gaseste intr-un atelier de mobila. Acesta poate fi achizitionat sau poate fi construit. Cel mai important insa este ca circularul sa vina insotit si de o lista de accesorii.

Un alt utilaj care este absolut necesar intr-un atelier de tamplarie sau intr-o fabrica unde se realizeaza corpuri de mobilier este fierastraul cu banda. Acesta este prevazut cu o lama foarte subtire insa care taie foarte adanc. Acest utilaj este unul foarte flexibil insa este foarte eficient si cel mai important aspect este acela ca vine cu pierderi foarte – foarte mici de material in comparatie cu circularul de masa.

Abrictul este un alt utilaj care este necesar intr-un atelier de tamplarie sau intr-o fabrica de mobila, la fel ca si masina pentru rindeluire si degrosare. De exemplu daca intr-o masina de degrosat vei introduuce o bucata de lemn curbata, pe cealalta parte va iesi tot o bucata de lemn curbata, insa care va fi mai subtire.

Strungul pentru lemn este deasemenea un utilaj necesar in orice atelier, pentru ca el raspunde nevoilor de realizare a unor piese mici si detaliate. In comparatie cu strungul pentru metal, strungul pentru lemn este mult mai usor, si are un motor mult mai mic, iar turatiile sunt mult mai mici decat la strungurile pentru metal.

De precizat este faptul ca intr-o fabrica unde se produc corpuri de mobilier sau intr-un atelier de tamplarie sunt necesare si scule electrice profesionale precum flexul cu panza pentru lemn.

Deasemenea, intr-un asemenea atelier, specialistii au nevoie de creioane, de rulete sau de metru pentru a face masuratorile exacte si pentru a trasa suprafetele care vor fi taiate.

Asadar, in conditiile in care vrei sa iti deschizi o asemenea afacere, cu siguranta acestea sunt echipamentele si utilajele spre care trebuie sa iti indrepti atentia pentru inceput.

0 Shares
You May Also Like