De cate tipuri sunt brazii artificiali?

De cate tipuri sunt brazii artificiali?

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii ca bradul este cel mai important element de decor al locuintei in perioada sarbatorilor de iarna. Se spune ca intr-o casa in care nu s-a impodobit un brad de Craciun, nu se stimte spiritul sarbatorilor de iarna.

Bradul de craciun este vedeta casei, este punctul de atractie al locuintei in aceasta perioada, mai ales in dimineata zilei de 25 Decembrie, ziua de Craciun, ziua in care sarbatorim Nasterea Domnului si in care ne bucuram de cadourile pe care ni le-a lasat Mos Craciun sub brad.

In clipa de fata, majoritatea oamenilor aleg sa impodobeasca in locuintele lor, brazi de Craciun artificiali, dat fiind faptul ca acestia au mai multe avantaje in comparatie cu brazii naturali. Un brad artificial poate fi folosit pentru multi ani la rand, pe cand un brad natural trebuie aruncat imediat dupa ce este folosit. Deci, iata cel mai mare avantaj al bradului artificial.

Pentru doamnele si domnisoarele care fac curatenie in casele lor (nu pentru acele femei comode care apeleaza la serviciile firmelor de curatenie pentru acest scop), un brad natural nu este tocmai perfect, pentru ca se scutura de ace si le lasa mizerie in casa.

In schimb, un brad artificial este ideal pentru ca acesta nu lasa mizerie, iar apoi vor aspira rapid si gata va fi curatenia dupa ce vor impacheta bradul.

Si pentru ca am mentionat deja bradul artificial de Craciun de atatea ori, vom discuta in continuare putin despre acestia, si veti afla mai multe detalii despre tipurile de brazi artificiali, pentru a va fi mai usor sa faceti cea mai buna alegere atunci cand cautati un brad de Craciun pentru acasa.

Brazi artificial de tip perie

In ceea ce priveste bradul de Craciun artificial de tip perie, acest model trebuie mentionat faptul ca a fost pentru prima data fabricat in anul 1930 in Statele Unite ale Americii, de catre o companie care producea perii; si s-a folosit aceasi tehnologie ca la fabricarea periilor pentru toaleta.

Brazii respectivi aveau ace din acelasi tip de material precum periile, doar ca acele brazilor respectiv erau vopsite in culoarea verde.

Brazi artificiali din pene

Undeva prin secolul al XX-lea au aparut brazii de Craciun care erau realizati din pene de gasca, acestea fiind vopsite in verde. De precizat este faptul ca penele respective au fost prinse de crengi din sarma, iar pe varfurile acelor crengute se atasau fructe de padure artificiale (luau locul lumanarilor).

Crengile aveau insa o distanta semnificativa intre ele, pentru a se obtine o decorare mai frumoasa a bradului, si totodata pentru a preveni un incendiu de proportii. Plus de asta, nici mirosul penelor nu era tocmai cel mai frumos, mai ales de Craciun sa se simta un asemenea miros in casa.

Brazi artificiali din aluminiu

Dupa cum este lesne de inteles si din denumirea acestora, brazii artificiali din aluminiu sunt in mare parte creati din aluminiu, si au aparut in anul 1958 pentru prima data la Chicago (Statele Unite ale Americii).

Din pacate insa, acestia au fost folositi doar pana in anul 1965, pentru ca atunci a inceput promovarea negativa a aluminiului, iar de atunci au fost scosi din uz.

Brazi artificiali din plastic

Acestia sunt confectionati in mare parte din material plastic (pvc mai exact), sunt usor inflamabili dar trebuie sa recunoastem ca sunt cei mai frumosi. Unii brazi artificiali din plastic au chiar si limini preinstalate, si sunt cu adevarat uimitori. Pe acestia se mai ataseaza doar globurile, bomboanele de pom si eventual ghirlandele, desi acestea din urma nu mai sunt la moda.

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca exista diferite tipuri de brazi artificiali de Craciun, iar in functie de preferinte, fiecare isi poate alege un brad artificial

0 Shares
You May Also Like

O vacanta reusita in Spania

In fiecare toamna, odata cu inceperea anotimpului ploios, imi caut umbrela si in toata cautarea asta febrila, gandurile…