O vacanta reusita in Spania

0 Shares
0
0
0

In fiecare toamna, odata cu inceperea anotimpului ploios, imi caut umbrela si in toata cautarea asta febrila, gandurile imi zboara la un concediu Mallorca Spania.

Asezarea geografica a Spaniei, intre Europa si Africa si frumusetea unica au facut un punct de intalnire intre est si vest.

Spania este una dintre principalele destinatii de vacanta pentru europeni si din ce in ce mai multi turisti romani de asemenea aleg acest loc. Este taramul unde cresteau merele de aur ale lui Hercule, arena in care istoria se situa la granita intre eroism si tragedie, cand inca toreadorii sfideaza moartea.

In Mallorca poti ajunge foarte usor, cu avionul, Sunt turisti care afirma ca cea mai frumoasa zona e in nord, de unde, ajungi usor si la Cap Formentor, Sa Calobra, satele din vest: Valldemosa, Deia, Soller. Insula reprezinta destinatia completa, are ceva special pentru fiecare, indiferent de dorinte sau nevoi: plaje cu peisaje spectaculoase, mare, nisip si sate traditionale fermecatoare, porturi. Ofera vacanta perfecta atat pentru calatoriile facute impreuna cu copiii, sau pentru cele ale indragostitilor.

In partea de nord, pe langa o statiune moderna, exista porturi animate zi si noapte, cu o atmosfera plina de viata: Port d’Alcudia si Port Pollenca. Old Town Alcudia este o bijuterie, cu stradute inguste, pietruite, ziduri medieval si felinare, casute romantic. Aici ii vezi pe oamenii locului la ei acasa, cum traiesc, cum socializeaza. Te imbie relaxarea si calmul.

Gradinile Juan March Severa gazuiesc multe specii caracteristice Insulelor Baleare. Aici este si statuia marelui erou local, Joan Mas, care a organizat apararea Pollença la cel mai mare atac al piratilor asupra orasului, in 1550. ”Treptele Calvarului” este o strada in panta care, pe circa 350 m lungime, urca 50 m, prin intermediul a 365 de trepte, pe dealul cunoscut sub numele ”Calvary”, un loc deosebit ramas parca in vremea cavalerilor templieri.
”Fuente del Lleó” este prima fantana publica din Pollença, inaugurata în 1813.

Biserica Parohiala cu hramul ”Mare de Deu dels Angels” a fost construita in 1236 si incredintata Cavalerilor Templieri, impreuna cu intreaga zona de nord a insulei, drept rasplata pentru ajutorul dat regelui Jamie I-ul pentru cucerirea insulei.

0 Shares
You May Also Like