clorofila lichida

Cu ce nume este AlfaAlfa cunoscuta?

0 Shares
0
0
0

CE ESTE ALFALFA?

Lucerna este o planta. Oamenii folosesc frunzele, mugurii și semințele pentru a face medicamente.

Lucerna este utilizată pentru afecțiuni ale rinichilor, vezicii urinare și prostatei și pentru creșterea fluxului de urină. Este, de asemenea, utilizat pentru colesterol ridicat, astm, osteoartrita, artrita reumatoidă, diabet, stomac deranjat și o tulburare de sângerare numită purpură trombocitopenică. Oamenii iau, de asemenea, lucerna ca sursă de vitamine A, C, E și K4; și minerale calciu, potasiu, fosfor și fier.

ALFALFA ESTE EFICIENTĂ?

Există unele dovezi științifice că lucerna ar putea ajuta la scăderea nivelului de colesterol la persoanele cu colesterol ridicat.

Nu există suficiente informații pentru a ști dacă lucerna este eficientă pentru celelalte afecțiuni pentru care oamenii o utilizează, inclusiv: rinichi, vezică și probleme de prostată, astm, artrită, diabet, indigestie și altele.

Dovezi insuficiente pentru a evalua eficacitatea pentru ..

Colesterol ridicat. Luarea semințelor de lucernă pare să scadă colesterolul total și colesterolul „rău” cu lipoproteine ​​cu densitate mică (LDL) la persoanele cu niveluri ridicate de colesterol.

Probleme la rinichi.

Probleme ale vezicii urinare.

Probleme de prostată.

Astm.

Artrită.

Diabet.

Stomac deranjat.

Alte conditii.

Sunt necesare mai multe dovezi pentru a evalua lucerna pentru aceste utilizări.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ALFALFA?

Lucerna pare să prevină absorbția colesterolului în intestin.

Există îngrijorări de siguranță?

Frunzele de lucernă sunt POSIBIL SIGURĂ pentru majoritatea adulților. Cu toate acestea, luarea semințelor de lucernă pe termen lung este, probabil, nesigură. Produsele din semințe de lucernă pot provoca reacții similare bolii autoimune numite lupus eritematos.

Lucerna poate provoca, de asemenea, pielea unor persoane să devină mai sensibilă la soare. Purtați protecție solară afară, mai ales dacă aveți o piele deschisă.

Precauții și avertismente speciale:

Sarcina sau alăptarea: utilizarea lucernei în cantități mai mari decât ceea ce se găsește în mod obișnuit în alimente este POSIBIL NESIGURATĂ în timpul sarcinii și alăptării. Există unele dovezi că lucerna poate acționa ca estrogenul și acest lucru ar putea afecta sarcina.

„Boli autoimune”, cum ar fi scleroza multiplă (SM), lupusul (lupus eritematos sistemic, LES), artrita reumatoidă (RA) sau alte afecțiuni: lucerna ar putea determina sistemul imunitar să devină mai activ și acest lucru ar putea crește simptomele a bolilor autoimune. Există două rapoarte de caz ale pacienților cu LES suferind de flacără după ce au luat pe termen lung produse din semințe de lucernă. Dacă aveți o afecțiune autoimună, cel mai bine este să evitați utilizarea lucernei până când se știe mai multe.

Afecțiune sensibilă la hormoni, cum ar fi cancerul de sân, cancerul uterin, cancerul ovarian, endometrioza sau fibromul uterin: Lucerna poate avea aceleași efecte ca hormonul feminin estrogen. Dacă aveți o afecțiune care ar putea fi agravată prin expunerea la estrogeni, nu utilizați lucernă.

Diabet: Lucerna poate reduce nivelul zahărului din sânge. Dacă aveți diabet și luați lucernă, monitorizați cu atenție nivelul zahărului din sânge.

Transplant de rinichi: Există un raport despre respingerea transplantului de rinichi după utilizarea de trei luni a unui supliment care conținea lucernă și cohosh negru. Acest rezultat este mai probabil datorat lucernei decât cohosh negru. Există unele dovezi că lucerna poate spori sistemul imunitar și acest lucru ar putea face ca medicamentul anti-respingere ciclosporină să fie mai puțin eficient.

Există vreo interacțiune cu medicamentele?

Warfarina (Coumadin) Evaluarea interacțiunii: majoră Nu luați această combinație.

Lucerna conține cantități mari de vitamina K. Vitamina K este utilizată de organism pentru a ajuta la formarea cheagurilor de sânge. Warfarina (Coumadin) este utilizată pentru a încetini coagularea sângelui. Ajutând cheagul de sânge, lucerna ar putea scădea eficacitatea warfarinei (Coumadin). Asigurați-vă că vă verificați sângele în mod regulat. Este posibil să fie necesară modificarea dozei de warfarină (Coumadin).

Pilule contraceptive (medicamente contraceptive) Evaluarea interacțiunii: moderată Fii precaut cu această combinație. Discută cu furnizorul tău de sănătate.

Unele pastile contraceptive conțin estrogen. Lucerna poate avea unele dintre aceleași efecte ca și estrogenul. Cu toate acestea, lucerna nu este la fel de puternică ca estrogenul din pastilele anticoncepționale. Luarea lucernei împreună cu pilulele contraceptive ar putea scădea eficiența pastilelor anticoncepționale. Dacă luați pilule contraceptive împreună cu lucernă, utilizați o formă suplimentară de contracepție, cum ar fi prezervativul.

Unele pilule contraceptive includ etinilestradiol și levonorgestrel (Triphasil), etinilestradiol și noretindronă (Ortho-Novum 1/35, Ortho-Novum 7/7/7) și altele.

Estrogeni Evaluare a interacțiunii: moderată Fii precaut cu această combinație. Vorbește cu furnizorul tău de sănătate.

Cantități mari de lucernă ar putea avea unele dintre aceleași efecte ca și estrogenul. Cu toate acestea, chiar și cantități mari de lucernă nu sunt la fel de puternice ca pastilele de estrogen. Luarea lucernei împreună cu pastilele de estrogen ar putea reduce efectele pastilelor de estrogen.

Unele pastile de estrogen includ estrogeni equini conjugați (Premarin), etinilestradiol, estradiol și altele.

Medicamente pentru diabet (medicamente antidiabetice) Evaluarea interacțiunii: moderată Fii precaut cu această combinație. Vorbește cu furnizorul tău de sănătate.

Lucerna poate scădea glicemia. Medicamentele pentru diabet sunt, de asemenea, utilizate pentru scăderea zahărului din sânge. A lua lucernă împreună cu medicamente pentru diabet poate duce la scăderea zahărului din sânge. Monitorizați-vă cu atenție glicemia. Este posibil să fie necesară modificarea dozei de medicament pentru diabet.

Unele medicamente utilizate pentru diabet includ glimepiridă (Amaryl), gliburidă (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronază), insulină, pioglitazonă (Actos), rosiglitazonă (Avandia) și altele.

Medicamente care scad sistemul imunitar (imunosupresoare) Evaluarea interacțiunii: moderată Fii precaut cu această combinație. Discută cu furnizorul tău de sănătate.

Lucerna poate crește sistemul imunitar. Prin creșterea sistemului imunitar, lucerna ar putea scădea eficacitatea medicamentelor care scad sistemul imunitar.

Unele medicamente care scad sistemul imunitar includ azatioprină (Imuran), basiliximab (Simulect), ciclosporină (Neoral, Sandimmune), daclizumab (Zenapax), muromonab-CD3 (OKT3, Orthoclone OKT3), micofenolat (CellCept), tacrolimus (FK506, Prograf ), sirolimus (Rapamune), prednison (Deltasone, Orasone), corticosteroizi (glucocorticoizi) și altele.

Medicamente care cresc sensibilitatea la lumina soarelui (medicamente fotosensibilizante) Evaluarea interacțiunii: moderată Fii precaut cu această combinație. Discută cu furnizorul tău de sănătate.

Unele medicamente pot crește sensibilitatea la lumina soarelui. Dozele mari de lucernă ar putea crește, de asemenea, sensibilitatea la lumina soarelui. Luarea lucernei împreună cu medicamente care măresc sensibilitatea la lumina soarelui vă pot face și mai sensibili la lumina soarelui, crescând șansele de arsuri solare, vezicule sau erupții pe zone ale pielii expuse la lumina soarelui. Asigurați-vă că purtați protecție solară și haine de protecție atunci când petreceți timp la soare.

Unele medicamente care cauzează fotosensibilitate includ amitriptilină (Elavil), Ciprofloxacină (Cipro), norfloxacină (Noroxin), lomefloxacină (Maxaquin), ofloxacină (Floxin), levofloxacină (Levaquin), sparfloxacină (Zagam), gatifloxacină (Tequin), moxin , trimetoprim / sulfametoxazol (Septra), tetraciclină, metoxalsalen (8-metoxipsoralen, 8-MOP, Oxsoralen) și Trioxsalen (Trisoralen).

Mod de administrare pentru ALFALFA.

Următoarele doze au fost studiate în cercetarea științifică:

Pe cale orala:

Pentru colesterol ridicat: o doză tipică este de 5-10 grame de plantă sau ca un ceai strecurat, de trei ori pe zi. De asemenea, s-au folosit 5-10 ml dintr-un extract lichid (1: 1 în 25% alcool) de trei ori pe zi.

0 Shares
You May Also Like
Istoria probioticelor

Istoria probioticelor

Termenul probiotic a fost pentru prima data introdus in anul 1953, si definea probioticele ca fiind derivati ai…