Cu ce alte denumiri este cunoscuta Acai

Cu ce alte denumiri este cunoscuta Acai?

0 Shares
0
0
0

CE ESTE ACAI?

Acai, pronunțat AH-suspin-EE, este un palmier care este larg distribuit în zona de nord a Americii de Sud. Boabele sale sunt folosite pentru a face medicamente.

Oamenii folosesc acai pentru osteoartrita, colesterol ridicat, disfuncție erectilă (DE), pierderea în greutate și obezitate, „detoxifiere” și pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate. Acai a câștigat popularitate în America de Nord după ce a fost promovat de dr. Nicholas Perricone ca „Super-aliment pentru frumusețea care sfidează vârsta” la emisiunea Oprah Winfrey.

Ca aliment, boabele de acai sunt consumate crude și sub formă de suc. Sucul este, de asemenea, utilizat comercial ca băutură și în înghețată, jeleu și lichioruri.

În producție, boabele de acai sunt folosite ca un colorant natural purpuriu alimentar.

Dovezi insuficiente pentru a evalua eficacitatea pentru …

Artrită.

Colesterol ridicat.

Îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Alte conditii.

Sunt necesare mai multe dovezi pentru a evalua eficacitatea acai.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ACAI?

Acai conține substanțe chimice care sunt antioxidanți. Se crede că antioxidanții protejează celulele corpului de efectele dăunătoare ale reacțiilor chimice cu oxigenul (oxidare). Conform unor cercetări, acai are mai mult conținut de antioxidanți decât afine, zmeură, mur, căpșuni sau afine.

Există îngrijorări de siguranță?

Nu există suficiente informații pentru a ști dacă acai este sigur. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, cel mai bine este să rămâneți în siguranță și să evitați utilizarea.

Consumul de suc crud de acai a fost legat de focarele unei boli numite tripanosomiază americană sau boala Chagas.

Mod de administrare pentru ACAI.

Doza adecvată de acai depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta utilizatorului, starea de sănătate și alte câteva condiții. În acest moment, nu există suficiente informații științifice pentru a determina un interval adecvat de doze pentru acai. Rețineți că produsele naturale nu sunt întotdeauna neapărat sigure și dozele pot fi importante.

Asigurați-vă că urmați instrucțiunile relevante de pe etichetele produselor și consultați farmacistul sau medicul sau alt profesionist din domeniul sănătății înainte de utilizare.

0 Shares
You May Also Like
Istoria probioticelor

Istoria probioticelor

Termenul probiotic a fost pentru prima data introdus in anul 1953, si definea probioticele ca fiind derivati ai…