Cine beneficiază cel mai mult de aromaterapie

0 Shares
0
0
0

Cele mai frecvente motive pentru care pacienții și terapeuții, inclusiv aromaterapeuta Diana Gubas apelează la aromoterapie sunt necesitatea de a calma diferite tipuri de durere, de a îmbunătăți calitatea somnului, de a reduce simptomele de stres, depresie și melancolie și de a avea un efect vindecător asupra traumelor. Procedurile alternative, cum ar fi aromoterapia, sunt oferite în multe săli de terapie, centre de masaj, clinici, spa-uri și chiar în unele medii de birou mai avansate.

Aromaterapia a fost studiată și aplicată pentru o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv la unele boli grave, în care este utilizată ca terapie adjuvantă cu rezultate benefice. Iată câteva exemple: stres cronic și anxietate, tulburare de panică, depresie, insomnie și probleme generale de somn, dureri articulare și musculare, inflamații respiratorii, probleme cu tractul digestiv, sindroame care însoțesc menopauza, probleme ale pielii și inflamații, oboseala cronică, probleme de tensiune arterială, cancer.

Numeroase studii recente au descoperit din ce în ce mai multe proprietăți noi ale uleiurilor terapeutice. Iată doar câteva dintre ele: efect stimulant sau calmant, întărire semnificativă a sistemului imunitar, efect benefic asupra sistemului nervos central, efecte de detoxifiere și anti-stres și multe altele. Cu toate acestea, calitatea uleiului esențial și utilizarea corectă a acestuia sunt cruciale.

Câteva fapte interesante despre aromaterapie

Acum 2.500 de ani, Hipocrate a recomandat băile aromate ca agent preventiv și de promovare a sănătății. În jurul secolului I d.Hr. celebrul medic și filozof Dioscurid menționează în unele dintre lucrările sale, efectele benefice ale uleiurilor esențiale și, în special, a uleiurilor de tămâie, turmeric, copaiba, cardamom, scorțișoară, fenicul, busuioc, ienupăr, pin, trandafir, rozmarin etc.

De asemenea, uleiurile esențiale erau folosite de preoții egipteni antici în timpul ceremoniilor religioase și ca agenți antiinflamatori. După secolul al XVII-lea, cercetătorii au început să folosească extracte de plante în experimentele lor, descriind rezultatele în revistele medicale ale vremii. Medicii francezi și germani au început să folosească aromaterapia în cazurile de răni deschise și tuberculoză, iar soldații francezi care se întorceau acasă după primul război mondial au fost tratați cu uleiuri aromatice pentru a le vindeca rănile și pentru a le îmbunătăți starea mentală.

Aromaterapia este o terapie holistică care folosește uleiuri esențiale pure extrase din diferite părți ale plantelor și copacilor aromatici. Este considerat un tip de medicină alternativă care utilizează proprietățile terapeutice excepționale ale uleiurilor utilizate pentru diferite forme de tratament. Aromaterapia este mult mai mult decât utilizarea uleiurilor esențiale, deoarece, în centrul artei sale se află căutarea capacității înnăscute a omului de a se vindeca. Nu întâmplător Diana Gubas subliniază calitățile uleiurilor esențiale de tămâie, turmeric, copaiba. 

Aromaterapeuta sugerează că scopul lor este de a echilibra stările mentale negative, cum ar fi anxietatea și frica. Dezechilibrul apare de obicei, atunci când o persoană se îndepărtează de modul natural de viață, ceea ce poate însemna să mănânci alimente greșite, să nu faci mișcare sau să accepți gânduri negative în mintea ta. 

Modificările adecvate ale stilului de viață sunt o parte importantă a aromoterapiei și completează semnificativ proprietățile uleiurilor esențiale, contribuind la accelerarea vindecării. Prin urmare, aromoterapia este percepută ca o formă foarte valoroasă de tratament holistic, care are ca scop restabilirea echilibrului fizic, emoțional și spiritual.

 

0 Shares
You May Also Like