Ce este arginina?

Ce este arginina?

0 Shares
0
0
0

Arginina, sau L-arginina, este un aminoacid care apare in alimente precum lactate, peste, pasari de curte si alte tipuri de carne. Este un bloc de proteine.

Unele cercetari au scos in evidenta faptul ca ca arginina poate fi benefica pentru sanatate, de exemplu prin ameliorarea durerilor toracice, imbunatatirea disfunctiei erectile si reducerea tensiunii arteriale ridicate. Corpul uman produce arginina, iar copiii o necesita pentru crestere si dezvoltare.

Deficientele de arginina sunt rare, dat fiind faptul ca adultii care nu obtin suficienta arginina, isi pot administra suplimente de arginina.

Beneficiile L-argininei

L-arginina are doua efecte cunoscute, astfel ca se transforma in oxid nitric, si ii este de folos organismului sa construiasca proteine.

Aceste efecte ale argininei, ii ofera o serie de beneficii potentiale, care variaza de la sanatatea inimii si amelorarea durerilor toracice, pana la contributia la construirea muschilor, la repararea ranilor si la imbunatatirea fertilitatii masculine.

Desi exista multe afirmatii despre beneficiile L-Argininei, nu toate sunt sustinute de studii de cercetare stiintifica. Urmatoarele sunt cateva exemple de beneficii si utilizari care au fost cercetate  cu privire la L-arginina:

 • test de rezerva de hormoni de crestere;
 • reducerea hipertensiunii arteriale
 • corectarea erorilor innascute de sinteza a ureei;
 • tratarea bolilor de inima;
 • tratarea disfunctiei erectile (ED);
 • calmeaza inflamatia tractului digestiv la sugarii prematuri;
 • controleaza glicemia la persoanele cu diabet zaharat.

In plus, sunt sanse foarte mari ca arginina sa fie de mare folos in cazul persoanelor care se confrunta multe alte probleme. Cu toate acestea, este neaparat nevoie sa se faca mai multe cercetari pentru a evalua in continuare potentialul L-argininei de a face urmatoarele:

 • imbunatateste fluxul de sange;
 • vindeca ranile mai repede;
 • amelioreaza anxietatea;
 • trateaza arsurile;
 • imbunatateste functia renala in cazul persoanelor care se confrunta cu insuficienta cardiaca congestiva;
 • sporeste performanta pentru exercitii fizice.

Exista mai multe domenii suplimentare pe care cercetatorii sunt interesati sa le exploreze cu privire la L-arginina si efectele sale asupra organismului uman.

Este deosebit de important pentru oricine este interesat sa ia L-arginina ca supliment, ca mai intai de toate sa discute cu medicul despre potentialele beneficii si riscuri pentru sanatate ale argininei, inainte de a incepe sa o utilizeze.

Modalitati naturale de a obtine suficient L-arginina

Un beneficiu major al obtinerii L-argininei prin dieta este ca este dificil de obtinut o cantitate mult prea mare de arginina. Prin urmare, unele dintre reactiile adverse ale consumului de prea mult L-arginina pot fi evitate.

Pe de alta parte, consumul alimentar singur nu poate oferi suficient L-arginina pentru a satisface nevoile unei persoane. O persoana trebuie sa discute optiunile cu medicul inainte de a-si schimba dieta.

De asemenea, oamenii ar trebui sa inteleaga si sa examineze pe deplin afirmatiile pe care un producator le face cu privire la produsul pe care il comercializeaza, inainte de a-l folosi.

Cea mai buna sursa naturala de obtinere a argininei, o reprezinta alimentele cu continut bogat in proteina, insa oamenii dupa cum spuneam, pot lua suplimente de arginina, iar astfel sunt siguri ca obtin doza zilnica necesara. Mai multe informatii insa, veti gasi dand un click pe https://vegis.ro/blog/10-lucruri-despre-l-arginina-pe-care-nu-le-stiai/.

0 Shares
You May Also Like