Sfaturi utile pentru a alege cele mai bune jucarii pentru copii

Sfaturi utile pentru a alege cele mai bune jucarii pentru copii

0 Shares
0
0
0

Parintii care vor sa cumpere cele mai bune jucarii petru copii au la dispozitie site-ul krbaby.ro unde pot gasi atat jucarii cat si accesorii pentru copii la cele mai bune preturi.

La varsta de trei ani creativitatea copilului este intr-adevar decolanta, deoarece acum este capabil sa-si asume rolul altcuiva si sa-si imagineze ca este un obiect. Nu te mira daca auzi ca copilul tau este astazi un scaun si maine este un print neinfricat. Cauta jucarii pe care copilul tau le poate folosi pe masura ce dezvolta povesti. Exista si jocuri care construiesc abilitati de limbaj si alfabetizare, abilitati de rezolvare a problemelor si capacitatea de secventa (pune evenimentele intr-o ordine logica).

Ofera-i copilului tau sansa de a se juca cu lucruri „reale” sau jucarii care arata ca obiecte din realitate.

Copilul tau se pricepe sa-si dea seama cum functioneaza obiectele din lumea sa – cum ar fi telecomenzile de TV sau comutatoarele de lumina. De asemenea, este interesat sa se joace cu lucrurile tale „reale”, cum ar fi telefonul mobil, pentru ca este dornic sa fie mare si capabil ca tine. Jucariile de acest fel ii ajuta pe copii sa rezolve problemele, sa invete relatii spatiale si sa dezvolte abilitati motrice fine.

Cartile, literele alfabetului magnetic si rechizitele precum markere, creioane si amprente digitale vor ajuta copilul sa dezvolte abilitatile de scriere si citire. Elementele din viata reala precum meniurile, cataloagele sau revistele sunt distractive pentru copilul tau si il ajuta sa se familiarizeze cu literele.

Copiii fac toate tipurile de trucuri fizice, deoarece sunt mai puternici si mai increzatori in corpul lor. Cautati jucarii care vor ajuta copilul sa exerseze abilitatile fizice actuale si sa le dezvolte pe cele noi.

Cele mai bune exemple in acest sens sunt: mingi de diferite forme si dimensiuni, triciclete sau scutere cu trei roti (cu un echipament de protectie adecvat), seturi de bowling din plastic, cercuri de baschet de dimensiuni pentru copii, jucarii de tragere (de exemplu, jucarii pe care copilul le poate trage pe o sfoara), vagoane si basculante, instrumente de gradinarit pentru a sapa si a grebla, cutii pentru a face tuneluri si cazemate si lista poate continua.

In timp ce adultii si copiii se pot juca aproape orice impreuna, exista cateva jucarii care sunt concepute pentru participarea adultilor. Pe masura ce copilul tau se apropie de varsta de 3 ani si mai mult, jocurile de tipul boardgame – care implica folosirea memoriei sau care nu necesita citire – sunt distractive pentru toate varstele.

Luati in considerare sa incepeti o „noapte de joc in familie” atunci cand toti sunteti impreuna. Jocurile incurajeaza abilitatile de numarare, potrivire si memorie, precum si abilitati de ascultare si autocontrol (pe masura ce copiii invata sa respecte regulile). De asemenea, ele dezvolta abilitati de construire a relatiilor si limbajului. Un alt beneficiu important este invatarea sa castige si sa piarda.

Aceste idei de jucarii sunt unele dintre cele mai interesante si cu siguranta vor atrage atentia copilului si il vor face sa se simta bine si sa invete sau sa se dezvolte armonios.

0 Shares
You May Also Like