De ce sa mergeti in week-end la Slanic Moldova?

De ce sa mergeti in week-end la Slanic Moldova?

0 Shares
0
0
0

In mod evident, fiecare dintre noi asteptam cu drag week-endul. Acest lucru nu este de mirare in conditiile in care dupa o saptamana aglomerata si foarte incarcata, cu multe ore de munca, cumparaturi si alte cele, avem doua zile libere in care sa ne relaxam.

Exista romani care aleg sa plece in week-end, de vinerea dimineata si pana duminica seara, in diferite City-breke-uri, in timp ce alti romani aleg sa viziteze cele mai frumoase locuri din tara.

Unul dintre acestea este Slanic Moldova, iar cei interesati pot cauta din timp cazare Slanic Moldova, pentru ca apoi, cand ajung la destinatie, sa se cazeze si sa incepe sa se bucure de locatie.

In randurile care urmeaza, vom prezenta pe scurt cateva dintre cele mai interesante locuri care pot fi vazute de turisti, in week-end, daca aleg sa viziteze aceasta statiune. Iata asadar despre ce este vorba.

Parcul Central

Foarte multi romani aleg sa viziteze aceasta statiune, dupa ce descopera pe Google o multime de imagini cu Parcul Central din Slanic Moldova. Alaturi de Casino, si acest parc este o mostenire interbelica.

Turistii apreciaza foarte mult acest parc pentru ca este curat, in centrul parcului pot sta in foisor, iar vara cand este placut afara, seara au loc concerte de muzica folk. Intrarea principala in parc, dinspre strada Nicolae Balcescu, surprinde cu un ecran mare cu imagini din intreaga statiune, in timp ce jos se pot vedea ghivece de flori care ne arata data din calendar.

Ba chiar mai mult, in barc exista si o biserica, dar si o zona amenajata in mod special pentru copii, astfel incat cei mici sa se simta in largul lor.

Traseul de 300 de trepte

Acest traseu este marcat cu triunghiul alb si rosu, si porneste de la izvorul Sf. Spiridon care marcheaza trecerea spre zona izvoarelor, dinspre parc. Traseul este unul foarte interesant, care trece prin padure si ajunge pana la zona de camping. Dupa terminarea traseului, exista alte doua dealuri, dupa care se ajunge la o zona de plastou, unde de obicei turistii fac fotografii.

Apoi, se coboara spre zona de camping, iar coborarea este destul de abrupta, dar nu periculoasa. Cei care doresc sa urmeze traseul, au nevoie de o buna conditie fizica, dat fiind faptul ca tot traseul dureaza intre doua si patru ore.

Exista si multe alte locuri interesante care pot fi vizitate de catre turistii care sosesc la Slanic Moldova doar pentru un sfarsit de saptamana relaxant, departe de jungla urbana a orasului.

Cei interesati, pot chiar sa viziteze si imprejurimile, cum ar fi Salina de la Targu Ocna, aflata la 13 km distanta de Slanic Moldova.

Exista atat de multe locuri interesante de vizitat in aceasta regiune, iar vestea buna este ca locurile de cazare Slanic Moldova au preturi foarte atractive, restaurantele au meniuri bogate pentru ca fiecare client sa isi poata alege mancarea preferata.

Practic, pentru un week-end departe de oras, cu siguranta Slanic Moldova reprezinta cea mai buna optiune pentru fiecare.

0 Shares
You May Also Like