Ce avantaje ofera traiul in mediul rural?

Ce avantaje ofera traiul in mediul rural?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta o multime de persoane care traiesc in prezent la oras, se gandesc din ce in ce mai serios la ideea de a se muta in viitorul apropiat la tara (mediul rural).

Te intrebi de ce multe persoane isi doresc acest lucru? Ei bine, gandeste-te doar ca exista o vorba “De la tara vin si domnii”. Majoritatea celor de la oras, candva au copilarit la tara. Daca nu au locuit in permanenta la tara, si-au petrecut vacantele la tara si primii ani din viata.

Deci, majoritatea oamenilor stiu cum este viata la tara si cat de multe avantaje ofera. Plus de asta, in comparatie cu traiul la bloc, traiul la casa in mediul rural (atunci cand iti creezi conditiile necesare) este de vis.

In continuare vei descoperi cateva dintre cele mai importante avantaje pe care ti le poate oferi traiul in mediul rural.

Poluare mai putina

Nivelul de poluare in orase este mult mai mare cu nivelul poluarii din mediul rural. Este firesc acest lucru in conditiile in care in orase exista fabrici care polueaza. Traficul din oras este mult mai intens si mai aglomerat decat la tara, deci si masinile polueaza foarte mult.

In plus, nu exista atat de multe spatii verzi, nu exista copaci, nu exista plante ca la tara, nu exista atat de mult aer curat ca la tara.

Deci, exista motive intemeiate datorita carora multi dintre cei care in prezent traiesc la bloc in oras, se gandesc sa renunte la traiul de la oras, pentru a se muta la sat.

Dezvoltarea satelor

In trecut, la sat nu prea existau posibilitati pentru tiner. In prezent insa, din ce in ce mai multe sate din Romania s-au dezvoltat foarte mult. Infrastructura incepe sa se dezvolte. Deja multe sate au apa si canalizare si au strazile asfaltate. Aceste lucruri vor deveni normale mai devreme sau mai tarziu, pentru ca exista proiecte in multe localitati pentru a le oferi locuitorilor de la sat aceste facilitati.

Costul vietii este redus

In comparatie cu orasenii, cei de la sat suporta costuri reduse la sat. Pentru a trai la sat, ai nevoie de mai putini bani decat pentru a trai la oras. Plus de asta, daca gasesti si un job care sa iti ofere transort spre casa, cu atat mai bine.

Mancarea sanatoasa

Cu siguranta si la oras poti manca sanatos. Poti cumpara doar produse bio din piata sau de la supermarket, dar toate acestea te vor costa multi banuti.

La tara insa, ai o gradina in care sa cultivi pentru propriul consum legumele si leguminoasele de care ai nevoie. Poti cultiva rosii, ardei, castraveti, ceapa, usturoi, salata, patrunjel, morcovi, etc., in propria gradina.

Plus de asta, trebuie sa recunoastem ca agricultura nu mai e ce a fost candva. Nu mai faci lucrul manual, nu mai folosesti animalele pentru a-ti ara gradina.

Acum, cu un motocultor Rabota K7 75q iti poti face treaba in gradina. Poti sa folosesti utilajul pentru a ara gradina. Practic, iti este mult mai simplu si mai usor decat ai crezut, sa cultivi legume si leguminoase in propria curte datorita acestui utilaj care are motorul euro 5 pe benzina si 7 CP.

Ba chiar mai mult, acest motocultor de la Rabota iti permite sa atasezi diferite accesorii pentru a-ti efectua diferite sarcini. Pentru o gradina care are in jur de 8000 de metri patrati, sau chiar si mai mult, acest motocultor este mai mult decat perfect.

Daca ai o gradina mai mica, undeva la 1000 de metri patrati de exemplu, poti folosi de-asemenea un astfel de motocultor, sau poti sa folosesti o sapa. Ceea ce conteaza cel mai mult in final, este ca agricultura nu ti se va mai parea foarte grea.

0 Shares
You May Also Like