Locuri de vizitat în Brașov

0 Shares
0
0
0

Brașovul este orașul de la poalele Tâmpei care te va încânta cu multe locuri istorice, încărcate cu povești uimitoare, dar și cu locuri unde te poți distra sau relaxa.

Dacă nu ești brașovean și te întrebi unde sa îți petreci următoarea vacanță, trece pe lista ta de locuri de vizitat orașul Brașov.  Mai ales că vine sezonul rece, iar acest oraș este înconjurat de munți, te poți bucura atât de el, cât și de împrejurimile frumoase pe care le oferă tuturor celor care aleg să își petreacă aici concediul.

Și după o zi lungă de cutreierat cetăți, castele, turnuri și fortărețe sau după o binemeritată plimbare pe dealurile și munții din jur  evident că vei avea nevoie de un loc în care să te odihnești și să îți reîncarci puterile pentru ziua următoare. Și sunt sigură că sună bine ideea de apartament cu jacuzzi si semineu pentru odihnă și relaxare, poate și o carte bună în fața șemineului înainte de culcare.

Până la odihnă însă haide să descoperim ce locuri minunate ascunde acest oraș:

Poarta Ecaterinei

Această poartă medievală cunoscută sub numele de „Poarta Ecaterinei” a fost construită de breasla croitorilor în 1559 și este singura parte din porților medievale care a rămas în picioare. A fost numită după mănăstirea Sfânta Ecaterina, care se găsea în apropiere și era singura intrare în oraș pe care cetățenii aveau voie să o folosească în Evul Mediu. În ultimii ani, a devenit un simbol neoficial al orașului și una dintre numeroasele atracții turistice medievale.

Plimbarea pe după zidurile Brașovului

Bastioanele de aici făceau parte din zidul defensiv al orașului. Din moment ce regiunea s-a luptat cu forțe invadatoare de-a lungul istoriei, orașul a investit într-o fortificație masivă. Zidurile originale pot fi văzute și astăzi, deși cea mai mare parte a lor a fost dărâmată în secolul al XIX-lea pentru a face loc extinderii orașului.

Biserica Sfântul Nicolae

Situată în cartierul Schei al orașului, această biserică ortodoxă românească a fost construită inițial în 1292. A fost menționată chiar într-o bula papală (principalul document papal medieval confirmat mereu printr-o ștampilă de plumb) în 1399. Interiorul acestei biserici are fresce pictate de renumitul muralist Mișu Popp și există și români celebri îngropați în cimitirul bisericii.

Strada Sforii

Această stradă este considerată a fi cea mai îngustă din Europa de Est, cu o lățime ce variază între numai 111 și 135 de centimetrii . Era folosită drept coridor pentru pompierii de serviciu și este acum un loc distractiv numai bun pentru a face câteva fotografii datorită picturilor care se află pe ziduri. Vei găsi strada nu prea departe de Biserica Neagră.

Muzeul Județean de Istorie din Brașov

Acest mic muzeu nu se remarcă prin vreo construcție ingenioasă, dar are multe informații despre oraș și trecutul său. Merită vizitat, mai ales de iubitorii de istorie, care vor afla multe lucruri interesante despre cum a ajuns Brașovul să fie ceea ce este astăzi.

Parc Aventura

Parc Aventura este cel mai mare parc de aventură din Europa de Est, oferind trasee cu obstacole, poduri de frânghie și tiroliană. Au trasee chiar și pentru copii în vârstă de doar 8 ani și peste, precum și rute mai provocatoare pentru adulți, ceea ce îl face o un loc de distracție pentru familiile care doresc să facă și alte activități în afară de vizitat muzee și clădiri istorice cu copiii lor.

Desigur că acestea sunt doar câteva locuri frumoase pe care le poți bifa, însă Brașovul are de oferit mult mai mult de atât.

0 Shares
You May Also Like