Sectorul medical: De ce sa porti uniforma?

Sectorul medical: De ce sa porti uniforma?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand lucrezi in mediul medical, ținuta profesionala este esențiala. Cu siguranța a devenit un proces automat pentru majoritatea, dar viața ar trebui sa ramana un proces de invațare pe tot parcursul vieții!

Astazi, o privire de ansamblu asupra intereselor purtarii unei uniforme in sfera medicala. Unele explicații sunt practice, altele, veți vedea in articol, simbolice, chiar psihologice.

Din ce este facuta ținuta medicala?

  • Un halat sau o tunica medicala
  • Un pantalon medical
  • O pereche potrivita de pantofi medicali

In funcție de activitați, se poate completa ținuta cu: masca, sapca medicala, manusi, saboți medicali etc.

De ce ar trebui sa-ți dai jos hainele de strada cand ajungi la munca?

  • Igiena pentru pacienți

Imbracamintea este in contact cu mediul nostru si, prin urmare, cu microorganismele insoțitoare. Prin urmare, exista un risc concret de contaminare prin imbracaminte. Purtarea hainelor de lucru specifice, care vor fi purtate numai in limitele unitații de sanatate, limiteaza acest risc de contaminare.

  • Protecție pentru ingrijitori

Ingrijitorii care lucreaza intr-un mediu „la risc” sau cu infecții spitalicesti sunt obisnuiti ca trebuie sa dea dovada de prevedere. Imbracamintea medicala a fost conceputa in acest scop si protejeaza de expunerea la fluidele corporale. Materialele care le constituie trebuie sa faciliteze si curatarea acestora, se opteaza in general pentru un amestec de poliester si bumbac: rezistent si usor de intretinut.

Calitatea ținutei asociata cu o frecvența zilnica de curațare reduce drastic riscul de contaminare.

  • Practicitate: haine concepute pentru un loc de munca

Deoarece multe profesii din domeniul medical necesita o mobilitate semnificativa cuplata cu programe incarcate, este mai bine sa fii confortabil intr-un halat de lucru cu nasturi pentru dama. Favorizarea calitații ținutei pe care o porti zilnic va fi cea mai buna investiție pe care o poți face.

In funcție de constrangerile profesionale ale jobului tau, alege imbracamintea potrivita, asa ca incepe prin a enumera cum ar arata uniforma ta ideala: lungimea manecilor, cu sau fara buzunar etc.

Atunci cauta ținuta potrivita nevoilor/constrangerilor tale profesionale. Nu exclude estetica atunci cand faci alegerea, deoarece stima de sine este determinata parțial de imaginea pe care o trimiteți altora. Imaginea ta ar trebui sa fie in concordanța cu cine esti cu adevarat.

Oferta in crestere de imbracaminte medicala iti permite astazi sa imbini caracterul practic si stilul, de ce sa te lipsesti de ea?!

  • Asiguri o imagine profesionala

Purtarea unei uniforme medicale permite pacienților sa identifice rapid ingrijitorii. Dincolo de acest aspect practic, trebuie remarcat faptul ca uniforma ii linisteste pe pacienți, iți reafirma postura profesionala si incurajeaza increderea in ingrijire. Este un punct central intr-o profesie de contact dar si un mijloc de consolidare a asigurarii ingrijitorilor.

  • Consolidarea coeziunii echipei/consolidarea imaginii corporative

O uniforma este un mijloc de comunicare externa (pentru pacient) dar si interna (intre colegi). Le permite angajaților sa se identifice cu un departament, cu o echipa. Coeziunea echipei este un factor cheie pentru eficiența si bunastarea angajaților. Purtarea uniformei sterge diferențele pentru a se uni in jurul unei profesii comune.

0 Shares
You May Also Like