Daca alegi sa faci un tratament de albire a dintilor la cabinetul medicului tau stomatolog, acesta va aplica la nivelul gingiilor si al dintilor un anumit gel de protectie sau un fel de “scut” de cauciuc care se va plia perfect pe dintii tai, protejand astfel gingiile si celelalte cavitati bucale, de efectele substantei de albire. Cauti produse 3D White Crest? Intra pe SmileBright.ro.
Produsele sau kit-urile de albire pentru acasa, nu ofera in general asemenea masuri de siguranta. Totusi, acestea sunt mult mai ieftine, daca este sa le comparam cu tratamentele la medicul dentist si nu prezinta riscuri, deoarece substanta activa (concentratia acesteia) este in doze mici.
Procesele supervizate vs. cele nesupervizate.
In primul rand, dentistul tau poate performa un examen oral complet, luand in considerare si istoricul problemelor tale stomatologice, acest pas fiind foarte important in determinarea oportunitatii procedeelor de albire, pentru dantura ta.
Cu alte cuvinte, analizand acesti factori, medicul tau dentist va stii daca esti un candidat bun pentru sedintele de albire sau daca trebuie intai sa faci alte tratamente la nivelul dintilor, pentru ca acestia sa fie pregatiti de albire.
Daca ai carii netratate sau alte probleme dentare cum ar fi gingivita, nu este recomandat sa incepi procedurile de albire ci trebuie tratate intai aceste probleme, care sunt mult mai grave si nu trebuie amanate sau ocolite. In acelasi timp, daca aceste afectiuni la nivelul dintelui nu ar fi tratate, albirea nu ar avea sens, pentru ca dintele s-ar degrada continuu.
Pentru ca acest proces de analiza sa poata fi finalizat, probabil ca medicul tau dentist iti va cere sa vii la cabinet de cateva ori (2-3 ori), pentru a se asigura ca dintii tai nu mai au nici o problema si pentru a avea timp sa creeze protectiile pentru dintii tai (aplicate in timpul tratamentului la cabinet), bazandu-se pe mulajul tau dentar, in asa fel incat acestea sa se potriveasca perfect.
Tehnicile de albire la domiciliu nu beneficiaza de un asemenea grad de atentie din partea medicului, practic esti singur responsabil daca apare vreo problema.
Care persoane nu sunt recomandate pentru procedeele de albire a dintilor?
Albirea dintilor nu este recomandata in urmatoarele situatii:
– Varsta foarte inaintata sau femei insarcinate. Albirea nu este recomandata pentru persoanele foarte inaintate in varsta sau pentru copii sub 15 ani. De asemenea, aceste procedee nu sunt recomandate nici pentru femeile insarcinate.
– Copiii nu trebuie sa treaca prin astfel de proceduri, deoarece la aceasta varsta, dintele nu este inca dezvoltat complet, procedeele de albire putand irita pulpa, care va deveni sensibila in timp.
– Persoane cu senzitivitate crescuta la nivelul gingiilor sau care au anumite alergii. Indivizii cu probleme la nivelul gingiilor (gingii care se retrag, gingivita sau gingii afectate de procedeele de restaurare precedente) nu trebuie sa faca tratamente de albire.
– Pentru a stabili totusi daca o pot face in anumite circumstante, trebuie sa se consulte neaparat cu medicul dentist.
– Pentru aceste persoane, cele mai recomandate sunt produsele de albire foarte slabe (cu concentratii slabe de peroxid), dar numai sub supravegherea medicului dentist.