Ce trebuie sa stii despre laptop?

Ce trebuie sa stii despre laptop?

0 Shares
0
0
0

Laptopul a fost inventat de catre Bill Moggridge in anul 1982. Bineinteles ca primul laptop a constat doar intr-un computer care avea display si tastatura incorporate. Insa laptopul creat de acesta a fost folosit si de catre armata SUA, el ajungand chiar si in spatiu, mai tarziu, in anul 1985.

In zilele noastre laptopurile au ajuns sa fie insa nelipsite din casa oamenilor. Ele sunt folosite de catre oameni de toate varstele, deoarece sunt mai usor de plimbat si pot fi luate cu usurinta in deplasari. Foarte important este de stiut insa cum trebuie pastrat un laptop pentru a functiona corect. Trebuie specificat ca cel mai slab punct al laptopurilor il prezinta mufa de alimentare.

De ce acest lucru?

Pentru ca pe majoritatea laptopurilor mufa de alimentare este prinsa de placa de baza doar prin cativa pini mici. Aceasta se poate desprinde de placa de baza foarte usor, de exemplu daca ne impiedicam de cablul de la incarcator cand acesta este conectat la laptop.

Este insa foarte simplu sa ne dam seama daca mufa de alimentare are probleme, prin semnele neobisnuite care incep sa apara, cum ar fi: bateria nu se mai incarca cum trebuie, se aud sunete care provin de la mufa de alimentare, luminozitatea ecranului se schimba sau chiar cand observam ca mufa devine foarte calda dupa doar cateva minute de utilizare.

De la aceste semne si pana la cum sa testam daca mufa de alimentare are necazuri, mai este doar un pas la fel de simplu. Pentru asta este necesar sa se scoata bateria din laptop. Odata scoasa bateria din laptop trebuie sa se conecteze cablul de alimentare si sa se porneasca laptopul.

Apoi, cu mana, trebuie miscat usor cablul de alimentare care este deja conectat in mufa de alimentare a laptopului.

Daca dupa toate astea laptopul se inchide brusc sau are chiar pierderi de memorie este bine sa se apeleze la un service specializat in reparatia de laptopuri pentru schimbarea mufei de alimentare a acestuia, deoarece pentru lipirea sau schimbarea acestei mufe trebuie multa pricepere.

Este de preferat sa se aleaga un service unde se repara laptopuri, despre care sa stim ca face munca de calitate, pentru ca exista destule altfel de service-uri care inlocuiesc piesele cu alte piese mai vechi.  Insa, daca laptopul a fost cumparat de nou si se dispune de o garantie care inca nu a expirat, atunci trebuie sa se ia imediat legatura cu firma care asigura garantia produsului pentru a-l putea repara gratuit.

Asta este cea mai des intalnita problema in cazul laptopurilor, insa nici pe departe nu este singura. Pentru majoritatea defectiunilor aparute la laptopuri si pentru repararea lor in siguranta este nevoie sa se apeleze doar la service-uri de laptopuri autorizate.

0 Shares
You May Also Like