Female physiotherapist inspecting her patient. Medical check at the legs in a physiotherapy center.

Planificarea bucuriei şi kinetoterapia

0 Shares
0
0
0

Probabil că bucuria este cea mai importantă emoție atunci când vine vorba de menținerea stării noastre de bine. Una dintre cele mai frecvente cauze ale stresului emoțional este absența bucuriei în viața noastră. Această lipsă de bucurie afectează mai multe circuite sau sisteme din corpul nostru decât orice alt factor de stres emoțional.

Gândurile negative suprimă sistemul imunitar

Medicina recunoaște cu ușurință că stresul va avea un impact negativ asupra corpului. Cu toate acestea, nu mulți înțeleg modul în care gândurile și emoțiile noastre pot afecta sănătatea. Gândurile și emoțiile negative vor suprima literalmente sistemul imunitar. Din fericire, inversul este şi el adevărat: gândurile pozitive și optimismul ne pot îmbunătăţi sistemul imunitar.

Lipsa bucuriei este principalul factor de stres emoțional

Pentru mulți oameni, lipsa bucuriei este de departe principalul factor de stres emoțional. V-aţi pus vreodată întrebarea: Ce fac eu pentru a aduce bucurie în viața mea? Majoritatea dintre noi suntem capabili să spunem ce ne aduce bucurie, dar puțini ne găsim timpul necesar să facem aceste lucruri. Se pare că pur şi simplu viața ne împiedică.

Importanța planificării pentru bucurie

Ideea la care vrem să ajungem este aceea că, deşi bucuria este o hrană foarte necesară pentru corpul nostru, totuși atât de puțini dintre noi ne luăm timp pentru a face lucrurile care ne aduc bucurie. Adesea, bucuria nu va veni decât dacă facem planuri specifice pentru a o aduce în viața noastră.

Ce îți aduce bucurie?

Poate că e vorba de drumeții sau gătit, de a cânta la un instrument, de un hobby sau doar de a citi cărți. În cazul în care nu faceţi aceste lucruri, este cazul să vă întrebaţi: De ce? Ce mă oprește? Ce scuze am pentru a nu le face?

De cele mai multe ori când experimentăm bucurie în viața noastră, este pentru că a fost planificată, fie de noi înșine, fie de alții. În copilărie, am trăit mai multă bucurie prin activități sau evenimente planificate de părinți, rude sau școala noastră. Ca adulți, uităm că bucuria vine rar în viața noastră spontan, aşadar ea trebuie planificată.

Tratarea întregului corp, mai degrabă decât doar simptomele

Unul dintre numeroasele puncte forte ale kinetoterapiei este că aceasta ia în considerare întregul corp atunci când vine vorba de dezechilibrele care pot contribui la înrăutăţirea sănătății. Abordarea unui corp întreg include 4 aspecte: fizic, chimic, energetic și mental.

Fizic – mușchii, organele, sistemul nervos, sângele, etc

Chimic – alimentaţia, bună și rea, vitamine, minerale și toxine din mediu

Energetic – fluxul de energii din corpul nostru și care ne înconjoară

Mental – reflectă starea noastră emoțională de a fi și gândurile pe care le avem

Aceste 4 aspecte nu funcționează izolat, ci funcționează în armonie. Prin urmare, atunci când un aspect este afectat, este probabil să aibă un efect asupra celorlalte. Majoritatea oamenilor înțeleg că factorii de stres chimici, cum ar fi alegerile alimentare proaste sau toxinele, vor avea un impact asupra corpului fizic, dar puțini ar putea realiza cât de mult starea noastră mentală poate avea efecte similare.07

Dacă vă confruntaţi cu dezechilibre ale stării fizice şi psihice generale, kinetoterapia vă poate oferi soluţiile de care aveţi nevoie. La Atleticokinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti veţi găsi medici şi terapeuţi experimentaţi care, prin kinetoterapie, comunică direct cu corpul dvs. pentru a identifica și a remedia cauza principală a problemelor de sănătate, permițând corpului să revină la starea sa naturală de bine.

0 Shares
You May Also Like