Metode de remediere a mediului utilizate pentru tratarea terenurilor contaminate

0 Shares
0
0
0

Pentru a decontamina solurile poluate, exista numeroase metode de remedieri de mediu utilizate pentru a reduce sansa de a provoca mai multe daune la sit si la mediu, in special in timpul ploilor abundente. Aceasta include tratamentul la fata locului si eliminarea solului contaminat.

Dar, deoarece acestea nu pot asigura curatarea totala a terenurilor contaminate, contractantii de remediere a mediului folosesc mai multe tehnici.

Cele trei metode utilizate pentru remedierea terenului contaminat sunt:

  • Indepartarea fizica si retinerea solului poluat
  • Spalarea solului
  • Bioremediere

Izolarea solului contaminat

Terenurile care contin sol poluat sunt curatate prin eliminarea fizica a solului contaminat. Prin aceasta metoda de curatare, oamenii arunca solul intr-o groapa de gunoi sau il incinereaza. Cu toate acestea, dezavantajul acestei metode este ca poate provoca probleme noi, cum ar fi poluarea aerului prin arderea materialului toxic sau incarcerarea solului poluat fara decontaminare.

Contaminantii lichizi sau solizi se pot amesteca chimic sau fizic cu particulele de sol. Tipul de contaminare va determina metoda de tratament care va fi utilizata.

In general, metalele grele sunt defalcate in compusi care nu pot reactiona cu alte materiale, in timp ce substantele chimice organice toxice precum solventii si pesticidele sunt incinerate.

In depozitele de deseuri se foloseste metoda de izolare si incorporeaza utilizarea straturilor impermeabile de garnituri din plastic si capace de lut dens. Pentru a preveni raspandirea contaminarii de la apa de ploaie, solul este izolat la fata locului.

Spalarea solului

Aceasta este o metoda de pompare si tratare in care solventii chimici sunt folositi pentru a indeparta materialele toxice din sol. Solul poluat este curatat in loc, fara a fi nevoie de excavare.

Produsele chimice sunt pompate in pamant, astfel incat toxinele daunatoare sunt eliminate de la sol, mutandu-le catre puturi care le pompeaza pentru prelucrare. Aceasta metoda functioneaza cel mai bine daca solul de sub zona poluata este ca lutul, insemnand ca nu este permeabil.

Tratamentele chimice folosind acizi organici si anorganici si agenti de chelare sunt folositi pentru indepartarea metalelor grele. Cu toate acestea, deseuri secundare periculoase sunt generate de aceasta metoda, care ar necesita chiar un tratament suplimentar.

Solventii si uleiul de incalzire sunt contaminanti si pot fi prezenti in sol sub forma de lichide si se pot dizolva incet si in cele din urma ajung in apele subterane. In acest caz, pentru a dizolva acesti poluanti, contractantii de mediu folosesc substante chimice, cum ar fi agenti tensioactivi legati de detergenti, si cosolvanti precum etanolul sau metanolul.

Metoda bioremedierii

Aceasta metoda este considerata a fi cea mai sigura pentru mediu. Aceasta implica dezvoltarea unui mediu propice cresterii microorganismelor care consuma deseuri naturale, in scopul degradarii contaminantilor organici din sol. Acest lucru poate fi efectuat la santier sau dupa sapaturi.

Contaminantii sunt defalcati de microorganisme, deoarece ii folosesc ca sursa de hrana in timpul proceselor aerobe, care necesita oxigen.

O alta metoda de bioremediatie este faza solida in care pamantul excavat este plasat intr-o zona izolata in care este cultivat cu apa si nutrienti pentru a facilita cresterea microorganismelor.

Contractorii de remediere lucreaza in proiecte de constructii de mediu si ajuta la recuperarea dezastrelor. Sunt o echipa de experti in domeniul mediului care va pot ajuta sa abordati orice problema dificila de contaminare prin utilizarea unei bune lucrari in echipa, a celei mai bune tehnici si a tehnologiei potrivite.

0 Shares
You May Also Like

Distante cu avionul

Distantele cu avionul sunt calculate din Bucuresti si alte orase importante. Pot exista unele diferente in functie de…

Ce inseamna after school?

In cazul in care nu stiati inca ce inseamna de fapt after school noi va oferim toate informatiile…