Pașii esențiali în procesul de redobândire a cetățeniei române

Pașii esențiali în procesul de redobândire a cetățeniei române

0 Shares
0
0
0

Redobândirea cetățeniei române este un proces important pentru mulți moldoveni, care doresc să-și regăsească legăturile cu țara vecină și să-și recâștige drepturile depline. Cu toate acestea, acest proces poate fi unul complex și plin de obstacole. De aceea, este esențial să te asiguri că urmezi toți pașii necesari într-un mod corect și legal. În acest sens, JustConsult vine în sprijinul celor interesați, oferind servicii specializate pentru redobândirea cetățeniei române conform Articolului 11.

Cetățenia română pentru moldoveni: Oportunități și proceduri

Cetățenii Republicii Moldova au posibilitatea de redobandire cetatenie romana art 11 din Legea cetățeniei române. Această redobândire este permisă pentru cei care pot demonstra că au grad de rudenie directă (părinți, bunici, străbunici) născuți pe teritoriul României Mari până în 28 iunie 1940. Procesul necesită adunarea unui dosar complet și respectarea tuturor procedurilor legale.

Primul pas în procesul de redobândire a cetățeniei române constă în colectarea tuturor actelor de stare civilă moldovenești necesare pentru a completa dosarul. Aceste documente trebuie să fie legalizate și apostilate, iar apoi să fie pregătite conform cerințelor instituțiilor relevante. În acest proces, JustConsult oferă asistență deplină, asigurându-se că dosarul tău este complet și corect întocmit.

Pasul următor implică programarea pentru depunerea dosarului de cetățenie română la unul dintre consulatele României sau la Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România. Aici, documentele vor fi examinate și verificate conform legislației în vigoare.

Printre actele necesare pentru redobândirea cetățeniei române se numără pașaportul și buletinul de identitate moldovenesc, certificatele de naștere, căsătorie și deces ale rudelor care atestă legătura cu România, certificatul de cazier judiciar din Republica Moldova, cererea de redobândire a cetățeniei române conform Articolului 11, și altele.

JustConsult oferă un suport complet în procesul de redobândire a cetățeniei române, asigurându-se că dosarul tău este complet și corect întocmit conform cerințelor legale. Echipa noastră se ocupă de verificarea actelor, pregătirea dosarului, aplicarea apostilei și programarea pentru depunerea acestuia. Mai mult decât atât, oferim și transport zilnic către instituțiile relevante din România și garantăm protecția datelor tale cu caracter personal.

După depunerea dosarului, Comisia va examina cererea conform legii. Conform Articolului 11 din Legea cetățeniei române, răspunsul ar trebui să fie comunicat în maximum 5 luni de la înregistrarea cererii, însă în practică, acest termen poate fi depășit semnificativ. Este important să ai răbdare și să respecți procedurile legale pentru a evita orice neplăceri sau întârzieri.

În concluzie, redobândirea cetățeniei române este un proces complex, dar Just Consult îți stă alături în fiecare pas al drumului, oferindu-ți expertiză și suport pentru a-ți atinge scopul într-un mod legal și eficient.

0 Shares
Lasă un răspuns
You May Also Like

Distante cu avionul

Distantele cu avionul sunt calculate din Bucuresti si alte orase importante. Pot exista unele diferente in functie de…