Incinerarea corpului uman dupa moarte - o alternativa greu acceptata in unele locuri din lume

Incinerarea corpului uman dupa moarte – o alternativa greu acceptata in unele locuri din lume

0 Shares
0
0
0

Incinerarea corpurilor umane dupa moarte, este un subiect controversat si chiar delicat, avand implicatii emotionale si religioase profunde. Exista locuri in lume unde incinerarea nu este inca pe deplin acceptata si unde s-au cautat solutii alternative, ecologice si convenabile. Vom trece in revista cateva aspecte si situatii.

Terenuri tot mai rare pentru inmormantare

In Singapore terenurile sunt atat de rare pentru inmormantare, incat ele trebuie reciclate. Astfel, periodic, ramasitele sunt exhuamate, incinerate, puse in urne si asezate in columbarii. Legea din Singapore limiteaza perioada de inhumare pentru decedat la 15 ani – acesta fiind rezultatul unui program destinat conservarii mediului si care prevede pastrarea cimitirului pentru inca cel putin 60 de ani.

In Coreea, incinerarea corpului uman a fost acceptata ca alternativa la inmormantare intr-un procent de 50%. O veche lege din Coreea cu privire la inmormantare a stabilit o limita de 60 de ani pentru inhumare, dupa care ramasitele trebuie exhumate si incinerate. Mai mult, daca in Coreea o inmormantare costa 7000$, incinerarea reprezinta 1/3 din aceasta suma.

Incinerarea corpului uman – o traditie greu acceptata in unele parti din lume

Inmormantarea cerului este una din cele 3 cai principale prin care tibetanii redau pamantului si naturii, in mod traditional, persoanele dragi. Celelalte doua sunt incinerarea si ingroparea in apa. Desi guvernul tibetan a construit in 2000 un crematoriu modern, incinerarea in crematoriu nu este inca populara in randul tibetanilor din cauza traditiei de mii de ani. Lemnul este atat de rar in zonele muntoase ale Tibetului, incat, in trecut, incinerarea corpului era rezervata doar oamenilor cu avere.

Suedia vine cu o alternativa pentru incinerare

Pentru a aduce o alternativa ecologica inmormantarii si incinerarii, suedezii au venit cu o solutie de inalta tehnologie. Este vorba despre tehnica criogenica suedeza, dezvoltata de Promessa Organic AB, o companie din Jonkoping, un oras aflat intr-o zona religioasa a Suediei protestante. Tehnica criogena implica inghetarea rapida a corpului, pana la -64 Fahrenheit, prin refrigerare conventionala, iar apoi super racire la -385 Fahrenheit. Resturile inghetate, foarte fragile, sunt supuse unei vibratii de o anumita frecventa si amplitudine si transformate intr-o pulbere organica igienica si inodora, care este introduse intr-o camera de evaporare. Pulberea uscata este prelucrata pentru a indeparta orice ramasita metalica sau reziduu (mercur)si apoi se sterilizeaza si dezinfecteaza. Aceasta se pune ulterior intr-un sicriu de amidon care se poate ingropa intr-un mic mormant superficial. Sicriul de amidon se degradeaza in 6 – 12 luni, permitand ca praful sa fie absorbit de sol. Pe mormant se poate planta un copac, o planta sau un arbust, radacinile lor absorbind nutrientii din resturi.

Aceasta tehnologie nu provoaca nici un impact asupra mediului si ar permite eliminarea restrictiilor, adica posibilitatea de a ingropa sicriul de amidon oriunde se doreste – pe proprietatea familiei sau in alte locuri care au avut semnificatie emotionala pentru persoana decedata.

Daca sunteti in cautarea unei solutii economice si accesibile pentru incinerare, puteti apela la serviciile oferite de un crematoriu in Romania 2019.

0 Shares
You May Also Like