Defectiuni ale sistemului de suspensie al masinii

Defectiuni ale sistemului de suspensie al masinii

0 Shares
0
0
0

Sistemul de suspensie al autovehiculului defineste in esenta urmatoarele functii: suspenda vehiculul pe sasiu; stabilizeaza vehiculul; absoarbe socurile de pe sosea; ofera confort; si este o parte esentiala a arhitecturii de siguranta a vehiculului.

Cu toate acestea, exista o multime de situatii in care sistemul de suspensie al masinii nu functioneaza la capacitate maxima, iar acest lucru poate fi recunoscut datorita unor simptome despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Stabilitatea generala a masinii

In cazul in care un arc in sistem este indoit sau rupt, sau masina prezinta foi de arc defecte, atunci este probabil ca o parte a masinii sa fie mai joasa decat cealalta.

Parcati pe o suprafata plana si incercati “testul de bounce”. Lasati-va toata greutatea fie pe partea din fata, fie pe spatele masinii, si verificati cu mare atentie de cat de multe ori autovehiculul bate inainte de a se opri. Daca continua sa sara mai mult de doua sau trei ori, este probabil o problema, asa ca ar fi indicat sa mergeti cu masina in service pentru ca mecanicii sa vada despre ce este vorba.

O plimbare mai proasta

Calatoria se simte mai blanda decat de obicei? Acest lucru ar putea fi cauzat de exemplu de anumite probleme legate de suspensia masinii. La fel ca orice componente ale vehiculului, componentele sistemului de suspensie se vor uza in cele din urma si nu vor mai absorbi denivelarile asa cum ar trebui, iar acest lucru se va simti in masina pentru ca va scutura mult mai tare decat inainte.

Cand conduceti pe un drum cu denivelari sau pe un drum de tara, arcurile din suspensie se vor comprima si se vor extinde pentru a absorbi orice miscare verticala, atata timp cat functioneaza corect. Atunci cand acestea nu mai functioneaza corect, veti simti acest lucru pentru ca masina va resimti mai puternic socurile.

In acest caz, este important sa incercati testul de respingere, asa ca atunci cand masina este parcata, puneti toata greutatea pe front, eliberati-o si observati modul in care vehiculul raspunde. In cazul in care ricoseaza inainte si inapoi de trei sau de mai multe ori, este necesar sa schimbati arcurile sau amortizoarele pentru ca masina are probleme la sistemul de suspensie.

Uzura nefireasca a anvelopelor

Anvelopele dvs. ar trebui sa poarte destul de uniform in timp ce va aflati cu masina pe sosea, asa ca anvelopele care nu se comporta normal, pot fi o simptoma a faptului ca masina are probleme la sistemul de suspensie. Daca interiorul sau exteriorul anvelopei autovehiculului este mai uzat decat restul, acest lucru ar putea fi rezultatul unui sistem de suspensie necorespunzator sau alinierea incorecta a rotilor.

Manipularea slaba

Multe lucruri pot afecta manevrabilitatea masinii dvs. si pot face dificil controlul acesteia, cum ar fi alinierea incorecta a rotilor sau raspunsul redus al directiei. Cu un sistem de suspensie esuat, veti observa ca veti face mai multe drifturi nedorite.

Directie dificila

Aceasta poate fi cauzata deasemenea de sistemul de suspensie defect, asa ca atunci cand masina nu se comporta firesc, ar fi indicat sa o duceti cat mai degraba la service, pentru ca un mecanic sa vada despre ce este vorba.

0 Shares
You May Also Like