De ce este important sa contribuim la reducerea poluarii?

De ce este important sa contribuim la reducerea poluarii?

0 Shares
0
0
0

Poluarea mediului a existat de secole, dar a inceput sa fie semnificativa in urma revolutiei industriale din secolul al XIX- lea.

Poluarea apare atunci cand mediul natural nu poate distruge un element fara a-si crea daune. Elementele implicate nu sunt produse de natura, iar procesul de distrugere poate varia de la cateva zile la mii de ani (adica, de exemplu poluantii radioactivi). Cu alte cuvinte, poluarea are loc atunci cand natura nu stie sa descompuna un element care i-a fost adus intr-un mod nefiresc.

Poluarea trebuie luata in serios, din cauza faptului ca are un efect negativ asupra elementelor naturale care au o nevoie absoluta de existenta pe pamant, cum ar fi apa si aerul.

Daca va intrebati care sunt cauzele poluarii, ei bine, aici putem da drept exemplu diferitele industrii, mijloacele de transport, activitatile agricole si chiar locuintele.

Efectele poluarii mediului

Acum ca am identificat principalele cauze ale poluarii mediului, sa studiem pe scurt efectele negative pe care le are:

Efecte asupra oamenilor

Efectele poluarii mediului asupra oamenilor sunt in principal fizice, dar se pot transforma si in neuroafectiuni pe termen lung. Cele mai cunoscute probleme la noi sunt respiratorii, sub forma de alergii, astm, iritatii ale ochilor si ale cailor nazale sau a altor forme de infectii respiratorii.

In mod special, aceste afectiuni bine raspandite pot fi observate atunci cand poluarea aerului este ridicata in orase, cand vremea se incalzeste, de exemplu. In plus, poluarea mediului s-a dovedit a fi un factor major in dezvoltarea cancerului.

Acest lucru se poate intampla, de exemplu, atunci cand mancam reminiscente de poluanti folositi la productia de alimente procesate sau pesticide din culturi. Alte boli mai rare, includ hepatita, afectiuni tifoide, diaree si perturbari hormonale.

Efecte asupra animalelor

Poluarea mediului afecteaza in principal subproduse de origine animala care dauneaza mediului lor de viata, facandu -l toxic. Ploile acide pot schimba compozitia raurilor si a marilor, ceea ce le face toxice pentru pesti; o cantitate importanta de ozon in partile inferioare ale atmosferei pot cauza probleme pulmonare tuturor animalelor.

Azotul si fosfatii din apa vor provoca supraaglomerarea algelor toxice, impiedicand alte forme de viata sa-si urmeze cursul normal. In cele din urma, poluarea solului va provoca daune si uneori chiar distrugerea microorganismelor, ceea ce poate avea efectul dramatic de a ucide primele straturi ale lantului alimentar primar.

Efecte asupra plantelor: In ceea ce priveste plantele, si in special copacii, pot fi distrusi de ploile acide (si acest lucru va avea si un efect negativ asupra animalelor, deoarece mediul lor natural va fi modificat), ozonul din atmosfera inferioara blocheaza respiratia plantelor si poluantii nocivi pot fi absorbiti din apa sau din sol.

Efecte asupra ecosistemului

Pe scurt, poluarea mediului, aproape exclusiv creata de activitatile umane, are un efect negativ asupra ecosistemului, distrugand straturile cruciale ale acestuia si provocand un efect si mai negativ asupra straturilor superioare.

Dupa cum se poate vedea asadar, poluarea este un real pericol atat pentru oameni, cat si pentru animale si plante. Din acest motiv, noi oamenii trebuie sa fim mai responsabili si sa incercam reducerea nivelului de poluare. Fireste, nu putem face acest lucru de la o zi la alta, dar putem contribui la scaderea nivelului de poluare, iar generatiile urmatoare se vor bucura de un aer mai curat.

Putem incepe lupta impotriva poluarii prin utilizarea ambalajelor biodegradabile, iar aici putem mentiona vesela de unica folosinta biodegradabila sau pungile biodegradabile de pe https://neopack.ro. Se spune ca acestea nu sunt poluante, iar din acest motiv ar trebui sa ne indreptam atentia spre ele.

Ambalajele de consum si cele ale produselor alimentare de unica folosinta, fabricate din materiale plastice biodegradabile noi, din porumb si alte baze vegetale au numeroase avantaje de mediu si eficienta fata de produsele ne biodegradabile.

Eficienta consumului de combustibil

Fabricarea de produse de plastic biodegradabile din acid polilactic, economiseste ulei de exemplu. Procesele de productie din plastic biodegradabile preiau cu 65% mai putina energie decat cele necesare pentru a produce materiale plastice pe baza de petrol. Produsele biodegradabile sunt obtinute din resurse regenerabile, precum porumb, trestie de zahar si amidon de cartofi in loc de ulei.

Mai putina poluare

Fabricarea de produse biodegradabile de consum produce mult mai putin poluare. Deoarece produsele se pot descompune in componente netoxice, ele nu provoaca levigatele chimice periculoase care pot otravi apa sau dezafectarea care pot polua aerul. Produsele de consum biodegradabile din plastic produc cu 68% mai putine gaze cu efect de sera decat produsele din plastic pe baza de petrol.

Ambalajele ecologice sunt versatile.

Ambalajele ecologice sunt destul de versatile si pot fi refolosite si repuse in toate industriile majore in care sunt utilizate ambalaje standard. Acest lucru inseamna ca puteti utiliza aceste materiale intr-o mare varietate in comparatie cu ambalajele traditionale.

Ambalajul traditional nu numai ca dauneaza mediului nostru, ci limiteaza creativitatea proiectarii pachetelor. Veti avea, de asemenea, mai multe optiuni in elaborarea de forme si modele creative atunci cand vine vorba de ambalaje ecologice. De asemenea, ambalajele ecologice pot fi utilizate la majoritatea produselor alimentare fara a va face griji pentru repercusiuni nesanatoase.

0 Shares
You May Also Like