De cate tipuri sunt frigiderele?

De cate tipuri sunt frigiderele?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a discuta despre tipurile frigiderelor, este important de precizat faptul ca frigiderul este probabil cel mai important aparat electrocanic dintr-o bucatarie.

De ce? Ei bine, aceasta este aparatul in care sunt depozitate mancarea si alimentele pentru ca acestea sa nu isi piarda proprietatile, si pentru a putea fi consumate si mai tarziu, a doua sau a treia zi.

Frigiderul este aparatul in care ne putem pune la rece chiar si bauturile racoritoare, bauturile alcoolice sau chiar si apa plata sau apa minerala.

Frigiderul este aparatul ideal pentru tot timpul anului, insa acesta este mai solicitat vara, cand punem la frigider o multime de produse si alimente pentru a le consuma mai tarziu.

Cand vine vorba de frigidere in zilele noastre, optiunile sunt din ce in ce mai multe, dat fiind faptul ca tehnologia a evoluat foarte mult in ultimul timp.

Cu panouri personalizate, puteti obtine un built-in care se potriveste exact cu dulapurile dvs. de bucatarie. Si uitam de patru usi – unele modele mai noi au cinci sau mai multe. Puteti scoate chiar si un sertar frigorific si il gasiti plin de sucuri inghetate.

Ghidul nostru de frigidere cu frigider va ajuta sa alegeti tipul potrivit pentru familia dvs., va ajuta sa faceti cea mai buna alegere in functie de spatiul de depozitare revendicat si utilizabil si va ajuta sa gasiti cele mai silentioase modele astfel incat dvs. si alimentele dvs. sa va puteti racori.

Alege un stil

Exista o configuratie a frigiderului care sa se potriveasca fiecarei gospodarii. Modelele usii franceze explodeaza in popularitate. Unii consumatori prefera confortul congelatoarelor de fund, care pun mancaruri proaspete la nivelul ochilor, dar congelatoarele de top si cele laterale pot folosi spatiul mai eficient in bucataria mai mica. Iata ce trebuie sa stiti pentru a face cea mai buna alegere. Consultati evaluarile complete ale frigiderului pentru modul in care au fost efectuate modelele din diferitele marimi si stiluri.

  1. Top-Congelator

Un frigider traditional, care este bun pentru a depozita o multime de produse si alimente intr-un loc destul de strans. Aceste frigidere tind sa ofere cel mai mare spatiu pentru dimensiunea lor (latimile variaza intre 28 si 33 inci). Producatorii au mentionat capacitati de pana la 23 de cubi-picior, dar in urma unor teste realizate de catre mai multi specialisti, s-a ajuns la concluzia ca o capacitate medie utilizabila pentru aceste echipamente este cu 17% mai mica. Permiteti o deschidere larga a usilor si obisnuiti-va sa va culcati pentru a ajunge la rafturi si sertare inferioare.

  1. Bottom-Congelator

Acestea variaza de la 24 la 36 de centimetri latime si capacitatile revendicate se apropie de 30 de picioare cubice, desi spatiul mediu utilizabil este mai mic decat cel al congelatoarelor de top comparabile (si congelatoarele de top au costat si mai putin). In loc de congelator, pe care oricum il utilizati mai putin, fiind la nivelul ochilor, rafturile frigorifice sunt usor de folosit. Trebuie sa va obisnuiti sa va aplecati insa pentru scoate din congelator pungile cu produse congelate.

  1. Frigiderul cu usi franceze.

Are doua usi inguste deasupra si un congelator de mici dimensiuni mai jos. Uneori exista un sertar (sau mai multe) intre ele. Latimile variaza de la 28 la 36 de centimetri. Capacitatile solicitate depasesc 34 de picioare cubice, desi spatiul mediu de utilizare este mult mai mic la 17 picioare cubice. Usile cu balansiera cu economie de spatiu au valoarea adaugata de a deschide doar jumatate din frigider atunci cand depoziteaza obiecte mai mici.

  1. Frigiderul cu congelatorul pe o parte si frigiderul pe cealalta.

Cu frigiderul pe o parte si cu congelatorul pe cealalta, aceste aparate electrocasnice au, de obicei, dispensere prin gheata si apa. Cu latimi de obicei de 33 pana la 36 inci, acestea pretind aproximativ 28 de picioare cubice de capacitate (dar numai aproximativ 70 la suta sunt utilizabile). Usile inguste sunt un plus pentru bucatariile mici, dar nu se deschid destul de larg pentru a pune de exemplu o cutie de pizza, iar compartimentele inalte si inguste fac ca obiectele blocate in spate sa fie greu de gasit. In ansamblu, nu sunt la fel de eficiente in ceea ce priveste energia sau spatiul, ca si alte tipuri.

  1. Built-In

Costisitoare si confortabile pentru a se potrivi aproape cu dulapurile si contoarele, aceste frumuseti elegante vin in stilurile de la frigiderul de jos, in lateral si in franceza. Acestea sunt de obicei largi (30-48 inci), cu o capacitate de pana la 27 de picioare cubice (din care doar aproximativ 70% sunt utilizabile). Cautati panouri frontale optionale pentru a se potrivi cu dulapurile dvs. de bucatarie.

O alta optiune incorporata: un frigider de coloana, la fel de ingust ca 18 inci, pentru a profita la maximum de o bucata de bucatarie.

  1. Compact sau Mini.

Perfect pentru o camera de dormit, birou sau o chicineta. Retineti ca unele modele au doar un sfert din capacitatea unui frigider obisnuit, dar costa la fel de mult pentru a functiona. Performanta temperaturii poate fi potrivita in anumite modele.

Luati in considerare dimensiunile frigiderului si a spatiului unde va fi amplasat acesta.

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere este acela ca exista frigidere de diferite dimensiuni si capacitati. Masurati intotdeauna spatiul unde intentionati sa puneti frigiderul inainte sa faceti cumparaturi. Si verificati deasemenea si dimensiunile frigiderului, pentru ca acesta sa incapa pe usa, pentru a fi introdus in casa. Permiteti loc pentru ca usile frigiderului sa se deschida si pentru o degajare de o inaltime de aproximativ 1 cm in jurul partilor laterale si spate pentru un flux adecvat de aer.

In ceea ce priveste capacitatea, majoritatea producatorilor recomanda 19 pana la 22 picioare cubice pentru o familie de patru persoane. In functie de necesitati insa, fiecare familie isi poate indrepta atentia spre frigiderul care considera ca face fata cel mai bine cerintelor.

Asadar, in momentul in care va aflati in cautarea unui frigider, cu siguranta trebuie sa tineti cont si de toate aceste detalii, pentru a alege cea mai buna solutie.

0 Shares
You May Also Like