Traditii neobisnuite de Craciun in Portugalia

Traditii neobisnuite de Craciun in Portugalia

0 Shares
0
0
0

Desi Craciunul in Portugalia este in mare asemanator cu al nostru fiindca are momentele de alegere a cadoului iar apoi de schimbul de cadouri intre membrii familiei, pe langa acestea mai are ceva “diferit”. Aflati totul mai jos.

1 – Masa cocosului

Desi nu este foarte frecvent in orasele mari ca familiile cu copii mici sa iasa in strada dupa miezul noptii in multe sate din nordul pana in sudul tarii, Liturghia bantamweight ramane o traditie de nedespartit.

Aceasta Liturghie este celebrata la miezul noptii si numai dupa Liturghie se deschid cadourile de Craciun (desi multi oameni aleg sa deschida cadouri inainte de miezul noptii, deoarece cei mici incep sa devina somnorosi si nerabdatori).

In fiecare an, este posibil sa vedeti la televizor Liturghia cocosului pe care Papa o sarbatoreste la Vatican.

2 – Consoada

Consoada este una dintre traditiile tipice Cragiunului Portugues iar toate familiile sfarsesc prin a-l face. Cu toate acestea, multi oameni nu respecta traditia scrisorii, deoarece vasele folosite nu trebuie spalate sau ridicate de pe masa din respect pentru toti mortii din familie.

O alta schimbare pe care consoada a suferit-o de-a lungul anilor este ca a fost initial constituita dintr-o masa usoara de peste. In zilele noastre pestele este mentinut, deoarece multi oameni mananca cod copt cu cartofi si varza portugheza, urmata de o cantitate aproape industriala de dulciuri.

3 – Pomul de Craciun

Prima referire la pomul de Craciun, asa cum stim astazi, dateaza din secolul al 16-lea.

Traditia s-a raspandit in intreaga Europa, iar in 1800 (mai mult sau mai putin) a ajuns in Statele Unite. In zilele noastre, practic toate tarile asambleaza brazi de Craciun fie ei naturali sau brazi artificiali.

Legenda spune ca bradul a fost ales pentru forma sa triunghiulara, care reprezinta (pentru crestini) Preasfanta Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

4 – Cadouri

Cadourile de Craciun sunt fara indoiala una dintre cele mai mari traditii de Craciun. Dupa ce a inceput in urma cu mai bine de 10.000 de ani, se afla si astazi, facand deliciile copiilor si parintilor, care se bucura de timpul deschiderii cadourilor.

In zilele noastre, acestea sunt oferite in cea mai mare parte copiilor. Pentru adulti, cadourile sunt, in esenta, lucruri de care au nevoie (cum ar fi imbracamintea, telefoanele mobile, gadgeturile…).

5 – Schimb de cadouri si cina de Craciun

In Portugalia, una dintre traditiile de Craciun care a devenit foarte recurenta, este organizarea de schimburi de cadouri intre prieteni in timpul unei cine de Craciun.

De regula, aceasta cina are loc in cursul lunii decembrie, iar schimbul de cadouri, a aparut din cauza crizei economice care a fost resimtita.

In acest fel, toata lumea primeste cadouri si se cheltuiesc mult mai putini bani.

Acestea sunt cele mai deosebite traditii de Craciun din Portugalia. Asa ca este timpul sa incepi sa le pregatesti si sa te intorci sa faci lucruri pe care bunicii tai le-ar face cel mai probabil in acest moment cand erau mai mici. Nu uita sa te bucuri de magia sabatorilor alaturi de cei dragi.

0 Shares
You May Also Like