10 titluri ce te vor ajuta să îți regăsești motivația

0 Shares
0
0
0

Se întâmplă uneori ca motivația să lipsească din viața ta și atunci când se întâmplă asta, e posibil să ți se pară că nu mai găsești soluții. Iar când în jur e beznă și nu apare nici luminița de la capătul tunelului, noi îți sugerăm să aprinzi televizorul, DVD player-ul sau computerul!

Nu de alta, dar avem niște recomandări cinematografice care s-ar putea nu doar să îți ridice moralul, ci chiar să te inspire și să te ajute atunci când nimic altceva nu funcționează.

Deși poate părea straniu că în loc să fii bombardat cu sfaturi ești încurajat doar să apelezi la cinefilul din tine, trebuie să știi că această metodă de regăsire pe sine este mai mult decât eficientă. Puterea exemplului, fie el și din filme, este ceea ce declanșează empatia, responsabilizarea, mobilizarea, determinarea. Motivația stă la baza întregului set de acțiuni care te caracterizează ca individ și dacă e pierdut, și tu ești pierdut. Cu toții trecem prin asta! Importanți sunt pașii pe care îi parcurgem pentru a reveni pe drumul bun.

Așa că, fără să mai lungim vorba, iată care sunt recomandările noastre în materie de pelicule inspiraționale:

 

  1. The pursuit of happiness – Această dramă îți va reaminti cât de importante sunt valorile crescute în sânul familiei și cât de dificil dar nu imposibil poate fi să te ridici atunci când ești la pământ. Filmarea este simplă, transparentă și evidențiază trăirile personajelor atât de bine, încât te poate convinge că te identifici cu ele, deși nici vorbă să fii în situația pe care o portretizează.

 

  1. The bucket list – Această comedie cu Jack Nicholson și Morgan Freeman în rolurile principale te va face să conștientizezi fragilitatea vieții și importanța lucrurilor făcute la timpul lor.

 

  1. La vita e bella – Al Doilea Război Mondial a scos tot ce era mai rău din mulți oameni, dar și ce era mai bun din toți ceilalți. Personajul interpretat de Roberto Benigni îți va demonstra cât de puternică este imaginația atunci când intră în ring cu atrocitățile.

 

  1. Hotel Rwanda – Bazat pe o poveste reală, filmul îți va vorbi despre curajul pe care îl poate căpăta cineva atunci când familia îi este amenințată, curaj care capătă forme nebănuite și inspiră la acte eroice pentru binele colectiv.

 

  1. Slumdog Millionaire – Tot despre curaj este vorba și în această peliculă. Despre curajul și dragostea necesare pentru a înfrânge rasismul, sărăcia, violența, abuzul, teroarea. Acțiunea se petrece în India și este imposibil să nu te facă să stai cu sufletul la gură, să tresari, să speri și să simți înflăcărarea.

 

  1. Saving private Ryan – Dacă nu l-ai văzut încă, trebuie să știi că nu, nu e doar un alt film cu și despre război. Este o ecranizare incredibilă ce reușește să redea noua relație dintre instituțiile guvernante și cei pe care îi guvernează. Filmul vorbește despre “umanizarea sensului datoriei”, despre curaj, despre încredere și pacifismul ca moștenire colectivă.

 

  1. Seven pounds – Această dramă ce îl are pe Will Smith în rol principal cu siguranță te va impresiona și îți va arăta și latura neașteptată a umanității ce zace în noi. Filmul ne arată încercarea răscumpărării unei greșeli a personajului prin binele semnificativ făcut unor șapte necunoscuți. Asta până când reîntâlnește dragostea…

 

  1. The pianist – Pelicula înfățișează drama unui artist polonez, evreu, în perioada Holocaustului. Implicațiile tragediei colective și individuale îți vor răscoli întreaga ființă și te vor ajuta să înțelegi că oricât de dificilă ți s-ar părea o situație, nu trebuie să îți pierzi răbdarea și puterea.

 

  1. Pay it forward – Filmul demonstrează că a face lumea un loc mai bun este la o faptă bună distanță. Acțiunea se concentrează pe încrederea în empatie și pe convingerea că atunci când un bine este făcut, acesta poate avea implicații la scară largă, cu efecte vizibile în societate.

 

  1. Hachiko – Dacă ai nevoie să îți amintești cât de importantă este loialitatea și de ce se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele, acesta e filmul pentru tine!

 

Am ales pentru tine zece filme cu tematici diferite astfel încât, indiferent de contextul în care vei resimți apăsare, deznădejde, teamă sau lipsă de motivație, să poți găsi inspirația de care ai nevoie.

Îți lăsăm, astfel, la îndemână, toate resursele necesare pentru a nu te simți singur atunci când te pierzi cu firea. Cinematografia mondială are nenumărate ecranizări care să acționeze ca un pansament, ca un strigăt de încurajare sau chiar ca un medicament vindecător.

Ai încredere!

Apasă Play!

0 Shares
You May Also Like