Daca v-ati decis sa va schimbati perna de pat si nu vreti sa gresiti cu urmatoarea perna pe care o veti cumpara, acest ghid este pentru tine, deoarece vom discuta acum despre perne. Exista multe tipuri de perne si multe perne facute pentru diferite scopuri:
- perne de mobilier, cum ar fi pernele de podea sau pernele de scaun
- perne pentru ingrijirea sanatatii, cum ar fi pernele antidecubit, pernele termice, pernele lombare sau pernele cervicale
- perne, adica perne de pat
- alte perne (gonflabile, de calatorie, de alaptare, de sarcina etc.).
Vom incerca sa va oferim toate informatiile de care aveti nevoie pentru a alege cea mai buna perna de pat in functie de nevoile sau preferinte. Alegerea pernei „reflecta”, de fapt, preferintele personale in materie de confort, trebuie sa tina cont de pozitia pe care o adoptati de obicei in timpul somnului, dar si de conformatia fizica.
Perna din poliester
Una dintre cele mai bune caracteristici ale pernelor din poliester este capacitatea sa de a rezista la praf si acarieni, ceea ce le face un produs excelent pentru persoanele care sufera de alergii si pentru copii.
Alegerea pernei potrivite
Aceasta este absolut o alegere personala. Caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un set 2 perne Somnomed antimicrobiene si antifungice 50 x 70 cm, lavabile la 95°C, vidat sunt confortul si caracterul practic. Este de la sine inteles ca diferite combinatii ale acestor doi parametri determina un cost foarte diferit.
De exemplu, pernele din puf sunt foarte valoroase – cu o traditie indelungata – si scumpe. Dar acestea nu au caracteristici interesante din punct de vedere igienic. Un caz diferit este cel al pernelor din spuma cu memorie.
Spuma cu memorie este un material de spuma care are particularitatea de a „retine” forma corpului, adaptandu-se la aceasta intr-un mod absolut invaluitor si confortabil. Dar acest material are un pret interesant, care trebuie evaluat la cumparare. In cele din urma, pernele din poliester sunt un compromis excelent.
Pretul este absolut mediu si, in plus, acest tip de mobilier are caracteristici care il fac perfect pentru cei care sunt mai sensibili la praf si acarieni, cum ar fi copiii: este antialergic, respinge acarienii si nu capteaza praful.
Cum se spala poliesterul?
Pernele din poliester, la fel ca toate celelalte perne, trebuie ingrijite zilnic. In primul rand, trebuie sa fie intoarse pe dos pentru a impiedica schimbarea formei umpluturii. Apoi, acestea trebuie sa fie puse la soare, iar aerul din incapere trebuie schimbat: lasati ferestrele deschise timp de 20-30 de minute, pentru a va asigura ca orice germeni sunt eliminati. Perna, care nu are husa, trebuie apoi aspirata in fiecare saptamana si batuta lunar. Pentru spalare, este recomandabil sa folositi produse uscate, deoarece apa poate creste riscul de formare a mucegaiului.
Metoda „uscata” este foarte simpla: trebuie sa creati o emulsie cu apa de sosete si pudra de spalat, amestecand-o bine si pentru o perioada lunga de timp, apoi stergeti-o cu un burete uscat.
In orice caz, este recomandabil sa lasati perna sa se usuce complet inainte de a o pune in husa si de a o folosi.