Cand pot sa apelez la un serviciu de rent a car?

Cand pot sa apelez la un serviciu de rent a car?

0 Shares
0
0
0

Cu totii suntem bombardati de reclame, iar cu toate acestea nu intelegem un singur lucru: Cand vom avea vreodata nevoie de astfel de servicii sau produse? Aceeasi situatie se aplica si pentru clientii din piata de rent a car. De cele mai multe ori avem impresia ca serviciile respective se adreseaza doar pentru o anumita categorie de clienti.

In cazul rent a car-ului, situatia nu este diferita. Marea majoritate a persoanelor sunt de parere ca serviciul de inchiriere al unei masini se realizeaza doar atunci cand doresti sa calatoresti. Din fericire, serviciul de inchirieri auto…

Domeniul inchirierilor auto se afla de foarte mult timp pe piata economica. Deasemeni, motivele de inchiriere a unei masini au fost diverse inca de la inceput. Chiar si inainte de Primul Razboi Mondial, se inchiriau masini pentru calatoriile scurte, sau pentru a face impresie in randul persoanelor instarite. Cu toate acestea, conform unui studiu realizat in Marea Britanie: 80% dintre participantii la studiu considera ca masinile sunt inchiriate doar in timpul excursiilor.

Sa vedem totusi, care este mai exact adevarul intrebarii: Cand pot sa apelez la un serviciu de rent a car si cand am nevoie de inchirierea unei masini?

Cand am nevoie de serviciul de inchirieri auto?

Prima situatie ( pe care o si cunoasteti deja ) este cea in care veti calatori cu autovehiculul in excursie. In acest context, aveti nevoie de o masina pe care sa o aveti tot timpul la dispozitie. Marea majoritate a persoanelor inchiriaza o masina, atunci cand calatoresc in strainatate. Cu toate acestea motivele inchirierii unui autovehicul sunt destul de diverse in prezent. Veti afla in randurile de mai jos, de ce…

Se inchiriaza un autovehicul in scopuri de business

Sa luam un mic exemplu. Sa spunem ca ati ajuns la aeroportul Henri-Coanda din Otopeni. Va trebui sa ajungeti la o conferinta de afaceri, iar aceasta se afla in Ramnicu Valcea. Veti fi cazat la hotel, dar cu toate acestea sala de conferinte nu se afla destul de aproape de locul de cazare. Nu exista aeroport in acest oras, asa ca: Va trebui sa apelati la un serviciu de inchirieri masini din orasul Bucuresti sau Otopeni.

In acest fel, veti avea un autovehicul care sa fie tot timpul la dispozitia dumneavoastra.

Exista pachete de rent a car pentru persoane care calatoresc in scop de business?

Din pacate, nicio companie de rent a car nu are pachete separate pentru persoanele, care calatoresc in scopuri de business. Preturile se aplica la fel pentru fiecare persoana in parte si nu se fac favorizari. Cu toate acestea, fiecare firma de rent a car dispune de mai multe categorii de autovehicule. Astfel, puteti alege din gamele obisnuite sau din cele de lux. In acest fel, dumneavoastra veti stii care este nivelul de prestanta pe care doriti sa il ridicati in fata interlocuitorilor.

Se inchiriaza autovehicule, atunci cand se strica masina personala

Nimeni nu a mai auzit pana acum de inchirierea autovehiculelor pentru acest motiv. Inainte, persoanele cu masinile stricate apelau la prieteni sau la rude pentru a le fi imprumutata o masina. Din pacate, distantarea sociala a dus si la distantarea relationala. Din aceasta cauza, acum mai multe persoane apeleaza la servicii de rent a car, atunci cand se strica masina personala.

Este simplu si fara batai de cap. Stii ca trebuie sa te duci cu autovehiculul la service si este evident ca ai nevoie de o masina pentru condus. Daca locuiesti in orasul Bucuresti, poti apela la o companie de rent a car din orasul Bucuresti. Acestia te vor intreba de locatia in care doresti sa iti fie livrat autovehiculul dorit. Desigur, pentru livrarea automobilului in locatia specificata, va fi un cost suplimentar. Acesta va fi calculat in functie de distanta de la flota pana la locatie.

Va fi costisitor acest serviciu pentru o persoana cu un salariu mediu?

Va conta foarte mult ce autovehicul veti alege. Sa spunem ca veti alege o masina ca Dacia Logan. Aceasta se inchiriaza cu cel mult 30 de euro pe zi. In cazul in care autovehiculul personal va sta in service 3 zile, atunci costul total de inchiriere este de 90 de euro. Desigur, de aceasta data va fi si costul de livrare a masinii inchiriate catre locatia specificata. Acesta nu va trebui sa depaseasca mai mult de 50 de euro.

In total pentru cele 3 zile de inchiriere, veti avea un cost total de 140 de euro. De aici puteti sa calculati dumneavoastra, pentru a concluziona daca este util serviciul de rent a car sau nu.

Se inchiriaza autovehicule, atunci cand se doreste achizitionarea uneia noi

Este adevarat ca majoritatea reprezentantelor auto permit testarea unui autovehicul ce urmeaza a fi cumparat. Cu toate acestea, toata testarea nu dureaza mai mult de cateva ore. Astfel, nu se pot admira toate calitatile, dar nici nu pot fi observate defectele intr-un timp atat de scurt. De aceea, cel mai indicat este sa fie inchiriata o masina din acelasi model, inainte de a fi cumparata. Si puteti sta linistiti in ceea ce priveste acest aspect, deoarece companiile de rent a car isi actualizeaza tot timpul flota auto.

Companiile de rent a car isi innoiesc tot timpul autovehiculele din flota. Toate aceste firme isi doresc ca si clientii lor sa ramana in siguranta. De cele mai multe siguranta clientului este mai presus de profitul unei firme. Astfel, in fiecare firma de inchirieri masini se vor gasi autovehicule noi.

Se inchiriaza masini pentru filmari, evenimente, etc

Scopul de inchiriere al unui autovehicul ( dupa cum am mentionat si in randurile precedente ) poate fi destul de diversificat. O masina poate fi inchiriata si pentru filmarea unui videoclip sau film, dar… Poate fi inchiriata si pentru evenimente, ca: prezentari de moda, showroom-uri auto, etc. In cazul in care nu stiati, toate autovehiculele din filme si videoclipuri sunt inchiriate. In foarte putine dintre filmari, artistul a venit cu propriul automobil.

Cine mai poate inchiria un autovehicul?

Fata de toate categoriile de clienti expuse de noi in randurile de mai sus, mai exista inca una. Printre acestia, sunt persoane care au permis, dar nu detin masina personala. Acestora le este mult mai confortabili cu transportul in comun si taxi-ul, numai ca… O data la ceva timp au nevoie sa se deplaseze in afara localitatii de resedinta. Ei au nevoie de un autovehicul pe care sa il aiba la dispozitie o data pe luna, timp de cateva zile consecutive.

Serviciul de rent a car se pliaza la perfectie pe nevoile lor. Cu toate acestea, marea majoritate dintre acestia nu au gasit o modalitate de a satisface nevoia respectiva.

Ati vazut in acest articol cine are nevoie de inchirierea unei masini si cand puteti sa apelati la aceste servicii. Desigur, pachetele de rent a car se adreseaza persoanelor cu nivel salarial mediu si peste-mediu. Acesta a fost articolul nostru. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim o zi cat mai placuta!

0 Shares
You May Also Like