Ce este si la ce se foloseste Aloe Vera?

Ce este si la ce se foloseste Aloe Vera?

0 Shares
0
0
0

Aloe vera a fost utilizata pe scara larga ca un remediu natural puternic pentru o multime de afectiuni, inclusiv muscaturile de insecte. In zilele noastre, avem posibilitatea de a cumpara gel de aloe vera, sau Aloe vera Frunze de la 50 de lei.

Ce este Aloe vera?

Aloe vera (Aloe barbadensis miller) este o planta suculenta folosita in medicina alternativa. Cu un total de 420 de specii de plante de Aloe vera, a fost populara in medicina indiana pentru tratamentul multor afectiuni. Timp de mai multe secole, planta a castigat o imensa popularitate pentru frumusetea, sanatatea, ingrijirea pielii si proprietatile medicinale.

Denumirea aloe vera a fost derivata din cuvantul arab „Alloeh”, insemnand o „substanta amar stralucitoare”, iar vera provenea de la cuvantul latin „vera”, insemnand „adevarat”. Ani de zile, aloe vera a fost utilizata pe scara larga in mai multe culturi – Egipt, Grecia, Mexic, India, China si Japonia. Planta apartine familiei Asphodelaceae (Liliaceae) care prospera in regiuni uscate din Asia, Europa, America si Africa.

Ce este in interiorul Aloe Vera?

Aloe vera contine multe vitamine, minerale si alte ingrediente active care ii ofera multe beneficii pentru sanatate. Fiecare frunza de aloe vera are trei straturi principale. Exista un gel interior care contine 99% apa, iar partea ramasa formata din aminoacizi, glucomannani, steroli, lipide si vitamine. Stratul din mijloc este format din latex, care este o seva galbena care contine glicozide si antrachinone. In sfarsit, stratul exterior este compus din 15 pana la 20 de celule dublate drept sorici. Actioneaza protejand partea interioara a frunzei si, in acelasi timp, sintetizeaza proteine ​​si carbohidrati.

Exista cel putin 160 de ingrediente importante identificate in frunze de aloe vera. Unii experti spun ca frunza contine 300 – 400 de componente vitale.

Vitamine

Vitaminele A, C si E sunt antioxidanti puternici care combate si neutralizeaza radicalii liberi. Vitamina C este un impuls imunitar si este crucial pentru cresterea dintilor, oaselor si sangelui. In afara de aceasta, este un puternic antioxidant care poate proteja celulele corpului de imbatranirea prematura. Vitamina E accelereaza procesul de vindecare.

Aloe vera contine, de asemenea, vitamine B1, B2, B6 si B12 care ajuta in procesul de detoxifiere. Mai exact, vitamina B12 este vitala pentru sinteza acidului nucleic.

Monosacharide si polizaharide

Monozaharidele si polizaharidele, cum ar fi aldopenteza, celuloza, galactoza, arabinoza, acidul galacturonic, glucoza, manoza si xiloza, printre altele, au efecte antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii, anti-micotice si imunitare.

Enzimele

Aloe vera contine enzime si anume amilaza, bradikinaza, aliiaza, fosfataza alcalina, peroxidaza, catalaza, celuloza, lipaza si carboxipeptidaza. Aceste enzime functioneaza reducand inflamatia atunci cand sunt aplicate pe piele in mod topic.

Hormonii

Aloe vera contine de asemenea hormoni, cum ar fi gibererelinele si auxinele, care ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor. Acestia au si proprietati antiinflamatorii.

Compusi vegetali secundari

Desi se gasesc in cantitati mici, compusii secundari ai plantelor pot ajuta la determinarea culorii, mirosului si gustului plantei. Mai mult, pot fi eficienti daca sunt utilizati farmacologic. De exemplu, aloe vera contine uleiuri esentiale care pot oferi efecte antiinflamatorii si antibacteriene. Alte ingrediente antiinflamatorii includ acidul salicilic si acidul tanic.

0 Shares
You May Also Like