Care sunt optiunile de tratament pentru riduri?

Care sunt optiunile de tratament pentru riduri?

0 Shares
0
0
0

Una din cele mai des utilizate optiuni de eliminare a ridurilor este cunoscuta sub numele de mezoterapie. Cele doua tipuri principale de riduri sunt linii de suprafata si cute adanci.

Cele mai multe tratamente de baza pentru riduri, in cazul in care au vreun efect, au tendinta de a ajuta la reducerea liniilor fine. Pentru riduri mai profunde, exista tehnici mai agresive, cum ar fi chirurgia plastica sau injectii cu materiale de umplutura.

Retinoizii topici sunt derivati din vitamina A si se spune ca acestia reduc ridurile fine, unele pigmentari si rugozitatea pielii.

Acest tip de medicatie poate face mai usor pielea sa se arda in lumina soarelui, asa ca pacientul trebuie sa-l utilizeze cu un program de ingrijire a pielii pentru a proteja pielea. Eventualele reactii adverse includ uscaciunea, mancarimea, senzatia de arsura, furnicaturile si roseata.

Contururile excesive (OTC) variaza considerabil in ceea ce priveste ingredientele active si, prin urmare, si in eficienta.

Rezultatele usoare pana la modeste pot fi obtinute uneori din retinol, alfa hidroxi acizi, kinetin, coenzima Q10, peptide de cupru si antioxidanti. Concentratia de ingredient activ intr-o crema pentru riduri OTC va fi semnificativ mai mica decat cea din prescriptie.

In majoritatea cazurilor, daca exista rezultate, acestea nu dureaza, de obicei, mult timp.

Dermabraziunea este o procedura chirurgicala care implica indepartarea sau abraziunea controlata a straturilor superioare ale pielii cu smirghel sau alte mijloace mecanice.

Ridurile sunt o parte naturala a imbatranirii, dar tratamentele precum Botox pot sa le elimine pentru o vreme.
Dermabraziunea este utilizata pentru a indeparta ridurile fine, tatuajele,  cicatricile cauzate de acnee si alte tipuri de cicatrici.

Poate provoca socuri, umflaturi si roseata. Acestea se estompeaza in general dupa 2 saptamani, dar unele urme pot ramane timp de cateva luni. Rezultatele dorite nu sunt imediate si pot dura cateva luni.

Microdermabraziunea utilizeaza un vid puternic pentru pulverizarea microcristalelor de oxid de aluminiu pe toata suprafata pielii. Procedura elimina straturile cele mai exterioare ale celulelor pielii si stimuleaza cresterea celulelor in straturile subiacente ale pielii.

Acest tip de tratament se spune ca ajuta la aspectul mai curat si mai fin al pielii, precum si diminuarea aspectului de linii si riduri, porii extinsi, piele aspra si leziunile cauzate de soare. Pacientul poate avea roseata usoara in zonele de piele tratata.

Tratamentele repetate sunt necesare deoarece rezultatele sunt temporare.

Tratamentele cu laser, sursa de lumina si radiofrecventa (RF) distrug stratul exterior al pielii cu un fascicul laser, in timp ce derma sau pielea subtire este incalzita. Aceasta stimuleaza dezvoltarea de noi fibre de colagen.

In 2013, un studiu a raportat o satisfactie de peste 90% la o luna dupa ce a suferit RF, si o satisfactie de pana la 75% dupa 6 luni, dar cercetatorii au solicitat investigatii suplimentare in ceea ce priveste siguranta si eficacitatea.

Cand rana se vindeca, pielea noua este mai fina si mai stransa, dar recuperarea dupa operatia laser ablativ poate dura cateva luni.

Terapiile noi folosind tehnologia laser se pot vindeca mai repede. Laserele non-ablative, dispozitivele de radiofrecventa si sursele de lumina pulsata nu dauneaza epidermei. Pielea de baza este incalzita, declansand formarea de colagen si elastina noi.

0 Shares
You May Also Like
Istoria probioticelor

Istoria probioticelor

Termenul probiotic a fost pentru prima data introdus in anul 1953, si definea probioticele ca fiind derivati ai…