Beneficiile gălbenelelor pentru piele

0 Shares
0
0
0

Uleiul de gălbenele este un ulei natural extras din florile de gălbenele (Calendula officinalis). Acesta are proprietăți antifungice, antiinflamatoare și antibacteriene fiind astfel util în vindecarea rănilor, calmarea eczemelor și ameliorarea erupțiilor cutanate. Este, de asemenea, utilizat ca antiseptic.

Uleiul de gălbenele poate fi un remediu alternativ pentru tratarea diferitelor afecțiuni cutanate, precum și îmbunătățirea calității și aspectului tenului.

Tocmai datorită multitudinii de beneficii pe care această plantă le are asupra pielii, industria coreeană de frumusețe a decis să includă gălbenelele în produsele cosmetice coreene. Așa că dacă iubești rutina K-beauty și vrei să te bucuri de proprietățile benefice ale acestui ingredient natural, caută produsele care au printre ingrediente Calendula.

În continuare îți prezint câteva beneficii care i-au convins chiar și pe coreeni să utilizeze gălbenelele în produsele lor de top:

1.Tratează rănile

Gălbenelele au proprietatea de a accelera vindecarea rănilor. Cercetări din 2013 sugerează că utilizarea unguentului de gălbenele  împreună cu îngrijirea standard, a accelerat timpul de vindecare al diverselor plăgi post chirurgicale.

2.Vindecă acneea

Unii oameni folosesc creme de galbenele pentru a trata acneea. Un studiu de laborator a constatat că extractul de Calendula poate fi util în tratarea și prevenirea acneei vulgare, dar sunt necesare mai multe cercetări, în special studii pe oameni, pentru a susține aceste descoperiri.

Cu toate acestea, multă lume susține eficiența acestei plante în tratarea sau accelerarea vindecării acneei. Desigur că fiecare om este diferit și nu este obligatoriu ca fiecare să reacționeze la fel, dar această plantă reușește să facă bine tuturor oamenilor.

Pentru a evita evenimentele neplăcute, testează crema într-un loc retras pe piele. Dacă nu apar reacții alergice precum roșeață, prurit sau tumefierea zonei, înseamnă că nu ești alergic la gălbenele și poți folosi orice produs care conține această plantă.

3.Vindecă erupțiile cutanate

Uleiul de gălbenele ajută la calmarea și vindecarea erupțiilor cutanate. Un mic studiu din 2012 a constatat că, în timp ce o cremă cu Aloe Vera este suficientă doar să calmeze locul erupției, unguentul de gălbenele a fost semnificativ mai benefic, calmând și accelerând vindecarea erupțiilor cutanate care apar pe pielea bebelușilor din cauza scutecelor.

4.Hidratează și îmbunătățește aspectul pielii

Cremele cu gălbenele au proprietatea de a aduce îmbunătățiri majore asupra aspectului general al pielii. Totul datorită acestei plante care promovează hidratarea, făcând tenul mai ferm și mai strălucitor, oferind un aspect natural și proaspăt.

De asemenea, se speculează că gălbenelele  ar putea contribui la tratarea dermatitei de contact.

Există riscuri?

Calendula este, în general, sigură de utilizat, dar există câteva considerente de care trebuie să ții cont. Evită această plantă dacă te știi alergic la plantele din familia Asteraceae/Compositae. De asemenea, stai departe de administrarea orală a suplimentelor cu gălbenele cu cel puțin două săptămâni înainte de orice intervenție chirurgicală programată, deoarece poate provoca somnolență.

Concluzionând…

Deși nu există suficiente teste de laborator care să ateste științific proprietățile vindecătoare ale acestei plante, de-a lungul generațiilor, bunicii noștri foloseau plantele de gălbenele pentru  tratarea multor afecțiuni. De la ceaiuri, pană la creme și unguente, produsele care aveau în compoziție Calendula, nu lipseau din casa oamenilor.

Astăzi, companiile cosmetice au înțeles secretele bunicilor și au decis să introducă această plantă ca ingredient în produsele lor. Dacă vrei să folosești orice produs care are în compoziție calendula, asigură-te că acesta face parte din lista de noncomedogenice( care nu blochează porii). De asemenea, dacă nu ai mai utilizat gălbenelele până acum, asigură-te că faci un test de alergie înainte, pentru a te asigura că tenul tău reacționează bine cu această plantă.

 

0 Shares
You May Also Like