Uși de interior: sfaturi pentru o decizie bună

0 Shares
0
0
0

Alegerea ușilor de interior potrivite pentru finalizarea proiectului noii tale locuințe necesită mult mai mult timp decât ai putea anticipa. Iată ce trebuie să iei în considerare.

În mod tradițional costul, dimensiunea și materialul au fost principalii factori care au stat la baza luării tuturor deciziilor. Cu toate acestea, modul în care proiectăm și interacționăm cu casele noastre s-a schimbat, iar furnizorii au luat act și și-au îmbunătățit jocul.

Dacă nu plănuiești să locuiești într-o casă în care intimitatea nu există, ar trebuie să stai să te gândești ce stil de uși se încadrează bine în decorul casei tale și te face și pe tine să fii mulțumit cu alegerea făcută.

Care sunt diferitele tipuri de uși de interior?

Majoritatea ușilor de interior vor fi goale sau solide, de aceea este important să cunoaștem diferențele dintre cele două, deoarece calitatea poate varia, ca urmare influențează și prețul. Regula generală cu ușile interioare este – cu cât ușile sunt mai ușoare, cu atât prețul este mai ieftin.

O ușă goală pe interior:

  •              Are spații fără conținut în miez
  •              Mai ușoară în greutate
  •              Mai ieftină

Ușa cu miez solid

  •              Cel mai bun raport calitate preț
  •              Mai puțin probabil să se răsucească sau să își schimbe forma decât lemnul standard pe tot parcursul anului
  •              Oferă o izolare fonică și termică mai bună

Cât costă ușile de interior?

Prețul ușilor interioare variază mult în funcție de trei factori cheie: materialul, calitatea construcției și dacă cumpărați o singură ușă sau mai multe.

Pot cumpăra uși interioare din mediul online?

Deși este tentant în lumea actuală a tehnologiei, a cumpărăturilor online și livrării imediate, să cumpărăm totul online deoarece furnizorii de uși au adesea broșuri superbe, este foarte important să vizualizați ușile și live înainte de a cumpăra.

În general, este mai bine să fii prudent în cazuri de genul acesta și să te asiguri că ceea ce cumperi este într-adevăr ceea ce cauți cu adevărat. Dacă ajungeți să vă procurați ușile online, este foarte important să le inspectați imediat după livrare.

Cum aleg ușile de interior potrivite?

Pentru ca ușile de interior să aibă un impact real, acestea trebuie luate în considerare în funcție de 2 criterii: dimensiunea și finisajul.

Indiferent de ce tip de proiect aveți, o  decizie cu privire la dimensiunea și configurația ușilor dvs. ar trebui să fie luată cât mai devreme în procesul de arhitectură, pentru a asigura deschiderea corectă. Deși nu este nimic în neregulă cu alegerea ușilor chiar la terminarea  proiectului, finisajul ar trebui să fie cel puțin luat în considerare în același timp cu restul schemei de design interior.

Este firesc ca lista dorințelor să se schimbe pe parcursul procesului de planificare și construcție, dar stabilirea unor aspecte ce țin de estetica încă de la începutul proiectului permite dezvoltarea unei locuințe reușite. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de faptul că această variantă vine cu limitări.

Majoritatea proprietarilor doresc ca ușile interioare de la parter să fie speciale și să aducă un anumit factor wow la designul general, în timp ce oamenii sunt în general mai puțin deranjați de ușile de la etaje, deoarece oaspeții nu tind să le vadă.

Nu subestimați importanța planificării schemei de proiectare în avans. Aceasta nu înseamnă doar finisarea culorii sau a materialului, dar  va trebui să decideți asupra orientării ușii și direcției către care se deschide. Va trebui să vă descurcați în acest sens, așa că este cel mai bine să-l înțelegeți la momentul potrivit.

O ușă internă bine planificată poate completa un design bine ales și cu o varietate de opțiuni de culoare și proiectare, alegerea unor uși din lemn masiv poate deveni cea mai bună decizie pe care ați făcut-o pentru casa dumneavoastră.

0 Shares
You May Also Like