5 beneficii ale boabelor de cafea verde

5 beneficii ale boabelor de cafea verde

0 Shares
0
0
0

Ce este de fapt cafeaua verde? Boabe verzi neprajite ale cafelei Arabica. In timpul de prajirii, antioxidantii naturali prezenti in boabele de cafea sunt eliminati, ceea ce nu este deloc benefic pentru sanatatea noastra.

Dar, faptul ca aceste boabe de cafea verde nu trec prin aceeasi procedura, boabele de cafea verde sunt considerate ca fiind extrem de benefice pentru sanatatea noastra generala.

Beneficiile boabelor de cafea verde pentru sanatate:

1. Bogata in antioxidanti – Boabele de cafea verde sunt bogate in antioxidanti, care reduc efectele daunatoare ale radicalilor liberi din corpul nostru si au grija de sanatatea noastra generala.

O serie de studii au confirmat ca boabele de cafea verde neprelucrate contin 100% acid clorogenic pur, avand proprietati antioxidante puternice. De asemenea are efecte benefice asupra nivelurilor de glucoza din sange si poate preveni ca celulele pielii noastre sa se degradeze.

2. Stimuleaza metabolismul – Acidul clorogenic prezent in boabele de cafea verde este, de asemenea, cunoscut ca un accelerator al metabolismului. Acesta creste rata metabolica, ceea ce reduce la eliberarea glucozei.

Din cauza lipsei glucozei, corpul nostru incepe arderea rezervelor de grasime pentru a-si suplimenta nevoia sa de glucoza. Astfel, boabe de cafea verde cresc capacitatea noastra de ardere a grasimilor si in cele din urma ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus.

3. Ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui – Tensiunea arteriala crescuta poate duce la mai multe boli fatale, cum ar fi accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca, etc.

Dar cercetatorii au descoperit prezenta unui ingredient foarte activ si puternic in boabele de cafea verde, care impune un impact pozitiv asupra sangelui. Ca rezultat, arterele noastre nu se intaresc si circulatia sangelui in corpul nostru este inbunatatita.

4. Ajuta la detoxifierea organismului – Extractele de boabe de cafea verde sunt o modalitate usoara pentru o detoxifiere naturala. Ea curata ficatul si il elibereaza de toxine, colesterol rau, grasimi si asa mai departe. Pe masura ce ficatul este detoxifiat, functiile sale se imbunatatesc, lucru care intareste metabolismul si sanatatea generala.

5. Creste nivelul energiei – Datorita prezentei unei cantitati ridicate de cofeina, boabele de cafea verde pot fi folosite ca energizant. Ele pot ridica nivelul nostru de energie si sa ne tina activi pe parcursul intregii zile.

Cafeaua verde a inceput sa fie din ce in ce mai populara si mai cautata datorita beneficiilor pe care aceasta le are in lupta cu kilogramele in plus.

De asemenea, nu ar trebui sa uitam, ca aceste boabe de cafea verde au o multime de beneficii pentru sanatate si ar fi excelent sa o includem in dieta noastra.

0 Shares
You May Also Like
Istoria probioticelor

Istoria probioticelor

Termenul probiotic a fost pentru prima data introdus in anul 1953, si definea probioticele ca fiind derivati ai…