Sunt necesare vazele decorative?

Sunt necesare vazele decorative?

0 Shares
0
0
0

Multi subestimeaza valoarea decorativa a vazelor. Exista persoane care considera vazele ca fiind niste accesorii inutile, in timp ce exista si persoane care le tin intr-un dulap si le scot doar pentru a pune flori, daca este necesar.

Dar vazele decorative de interior, sunt mult mai utile decat ar crede multe persoane, in conditiile in care acestea fac interiorul mai interesant, mai original si mai elegant. Unii designeri sustin ca nu exista niciodata multe vaze decorative in interior, si ca oricand o vaza in plus este utila.

Cu toate acestea, acest lucru se aplica cazurilor in care vazele si locatiile lor sunt selectate „cu simt, cu sens, cu aranjament”. Sa vorbim despre cum sa decorati interiorul cu vaze!

Vaze pentru decorare interioara: alegerea este nelimitata

Va intrebati din ce materiale nu se fac vaze pe vremea noastra? Sticla, metal, lemn, ceramica, portelan, plastic, bambus … Si ce varietate de forme exista insa cand vine vorba de vaze!

Alungite, dreptunghiular, conice, cilindrice, curbate, in forma de ceasca, in forma de ulcior, oala, iar exemplele pot continua atunci cand vine vorba despre formele acestor veze decorative. Cu o asemenea bogatie de alegeri, este pacat sa nu va decorati casa cu doua sau chiar cu o duzina de vaze decorative.

Vaze ceramice

Vazele ceramice au migrat de mult de la viata de zi cu zi, la decoratiunile interioare rustice impresionante. Vazele ceramice sunt disponibile intr-o varietate de forme, texturi, culori si modele. Sunt confectionate din lut refractar, motiv pentru care au un aspect simplu, chiar dur. Prin urmare, sunt deosebit de bune intr-un interior rustic. Vazele ceramice sunt de asemenea acoperite cu un material asemanator cu o glazura, care sa le ofere luciu.

Vaze din portelan

Vazele din portelan sunt obtinute din lut alb de cea mai inalta calitate, cu impuritati speciale. Sunt foarte durabile si au un aspect elegant. Vazele de inalta calitate, care sunt foarte scumpe se regasesc in cele mai sofisticate decoruri contemporane.

Vaze de sticla

Vazele din sticla de fabricatie moderna sunt fabricate din sticla laminata si durabila. In ceea ce priveste aceste vaze decorative, precizam ca producatorii folosesc vopsea pentru decor. Sunt umplute cu tot felul de decoratiuni: pietre, scoici, bile de sticla, petale de flori, nuci. Mozaicul si sticla inghetata sunt magnifice. Vazele transparente fara desen, de-asemenea in prezent sunt foarte populare.

Vaze de cristal

Vazele de cristal sunt realizate din sticla amestecata cu plumb. Cu cat este mai mare procentul de plumb, cu atat este mai scump cristalul. In diferite tari, exista o clasificare a procentului de plumb din sticla. Vazele de cristal sunt realizate manual, de catre cei mai renumiti mesteri.

Vaze metalice

Aceste vaze sunt fabricate din cupru, argint, alama, aur si otel. Sunt populare vazele solide si deschise, precum si vazele orientale cu ornamente din plus, cu forme ciudate. Vazele metalice sunt adesea acoperite cu argint.

Vaze de piatra

Aceste vaze de piatra sunt utilizate in principal pentru decorarea in aer liber. Le puteti intalni la intrarea in casa, pe terasa, in gradina sau chiar si intr-un parc urban. Mai rar, sunt folosite in camere spatioase, de exemplu pentru a decora scara unei case.

Pentru productie se folosesc granit, onix, vulcan, gresie, marmura. Suprafata este decorata cu un model, pietre sau insertii decorative. In sortimentul de vaze de piatra, se regasesc diferite dimensiuni si forme.

Cum sa alegi o vaza pentru interior?

La urma urmei, sortimentul este uimitor, si probabil va intrebati la ce sa va opriti? In primul rand, trebuie sa decideti ce sarcina urmeaza sa indeplineasca vaza pe care o alegeti, si sa cumparati pe baza acestui aspect.

Trebuie mentionat ca intr-o casa, vazele care indeplinesc diferite sarcini pot coexista perfect. In acest caz, vazele vor fi complet diferite ca forma, culoare si stil. Combinatia in aceeasi casa si chiar in aceeasi camera a mai multor vaze diferite nu este interzisa, ci chiar binevenita.

Vazele sunt de doua feluri, si anume vaze pentru masa si podea. Vaze de podea includ modele de vaze cu o inaltime de aproximativ 40 cm. Daca vaza este mai mica, este mai bine sa o asezati la un alt nivel, pe o masa, un suport, un raft, un pervaz.

Daca vaza este ingusta si alungita, puteti pune o floare mare in ea. Compozitii de ramuri, ierburi, flori uscate, bambus etc. sunt de asemenea plasate in astfel de vaze. Dar buchetele luxuriante sunt cel mai bine plasate in vaze libere. O singura floare intr-o vaza „umflata” singura, cu siguranta nu arata bine.

Asadar, cu atat de multe optiuni la dispozitie atunci cand trebuie sa alegeti o vaza, cu siguranta vi se poate parea dificil sa alegeti doar un asemenea accesoriu. Cel mai important este sa tineti cont de preferintele personale, dar si sa alegeti vaze decorative care considerati ca se incadreaza cel mai bine in decorul camerelor dvs.

0 Shares
You May Also Like