Se merita sa imi cumpar un laptop second hand?

Se merita sa imi cumpar un laptop second hand?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care ai nevoie sa iti cumperi un laptop, te gandesti ca vrei sa iti cumperi un astfel de echipament cat mai ieftin si care sa fie in acelasi timp cat mai bun, insa tu va trebui sa tii cont de anumite detalii importante cand vei avea de ales intre un model sau altul.

Un laptop bun inseamna un laptop de care sa te poti folosi si care sa corespunda din toate punctele de vedere cerintelor tale. Daca de exemplu nu ai asteptari prea mari de la dispozitivul pe care urmeaza sa il cumperi iti poti cumpara fara doar si poate un model de laptop second hand.

Cu siguranta pentru a naviga pe internet sau pentru a asculta muzica poti sa folosesti un astfel de echipament. Un laptop second hand Dell ar fi cu siguranta o solutie buna pentru tine, pentru ca il vei putea utiliza in scopurile dorite, si cu siguranta nu va fi nici o achizitie foarte scumpa.

Se poate intampla ca asteptarile pe care le ai de la un laptop sa fie mai mari. De exemplu iti poti dori un astfel de echipament pe care sa il folosesti pentru a munci de acasa, sau pentru munca de la birou. Cu siguranta in aceste cazuri nu se merita sa iti cumperi un laptop second hand, pentru ca nu iti prea poti desfasura activitatea folosind un astfel de echipament.

Daca scopul principal pentru a – ti cumpara un laptop este acela de a – l utiliza pentru gamming, atunci cu siguranta nu iti poti cumpara un laptop second hand, deoarece nu il vei putea utiliza. Un laptop care este ideal pentru gamming va avea un pret ridicat, iar in cazul in care iti doresti un echipament foarte performant, atunci trebuie sa stii ca acesta va costa foarte mult. Sunt laptopuri pentru gammeri care pot ajunge sa coste mai mult de 10 000 de lei.

Ei bine, si ca sa raspund la intrebarea din titlu, daca se merita sa iti cumperi un laptop second hand, eu sunt de parere ca se merita, daca vei considera ca acesta poate sa indeplineasca toate sarcinile cu succes care ii vor fi atribuite.

Daca vei opta pentru un model de laptop second hand, atunci va trebui sa iti alegi un model de la o firma de renume pentru ca daca din nefericire pentru tine va fi nevoie sa il repari candva, atunci vei putea gasi mai usor piesele de care ai nevoie.

In cazul in care ai optat deja pentru un echipament second hand insa nu stii exact de unde il poti cumpara, trebuie sa stii faptul ca poti sa gasesti aceste laptopuri atat la magazinele de specialitate unde se gasesc laptopuri noi, refurbished sau second hand, cat si la magazinele online, sau de ce nu, le poti cumpara si de la cunostinte care nu mai au nevoie de aceste echipamente.

Deasemenea trebuie sa stii si faptul ca anumite laptopuri pot sa beneficieze de o perioada de garantie valabila, dar poti sa gasesti si echipamente care sa nu mai fie in garantie.

Cea mai inteligente alegere ar fi aceea de a cauta un model care detine un certificat de garantie valabil, pentru ca in cazul in care echipamentul se defecteaza, sa il poti repara pe baza acelei garantii.

0 Shares
You May Also Like