site-seo-optimizare

Optimizarea titlurilor si categoriilor de produse

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vorbim despre optimizare SEO ne referim in mod cert si la magazinele virtuale. Daca aveti un magazin online si va intrebati daca atunci cand schimbati titlurile obtineti un efect si in ceea ce priveste pozitionarea site-urilor pe motoarele de cautare, in articolul acesta veti putea sa gasiti toate raspunsurile pe care le cautati.

Titlul unei pagini web se mai numeste si tag de titlu sua title tag si este scris in zona de cod a paginii nefiind vizibil si in continutul paginii. Titlul este un element care apare intre tagurile head ale paginii.

Acest tag apare in bara pe care o are browserul in partea stanga sus. In cazul in care va uitati acum la browser veti avea in bara titlul articolului pe care il cititi. Atunci cand un vizitator adauga pagina la favorite, atunci aceasta pagina va fi adaugata cu titlul pe care il are.

In momentul in care se fac cautari pe motorul de cautare se afiseaza in general trei elemente pe care le are un site printre care se numara si titlul.

In codul paginii titlul va fi cuprins intre ragurile title. Motorul de cautare da o importanta destul de mare pentru titlurile paginilor pentru ca este descris in cateva cuvinte tot continutul articolului. Pentru acele site-uri pe care se face comert electronic avem si cateva sfaturi pentru SEO care va pot aduce pozitii mai bune pe motoarele de cautare.

In primul rand este foarte important sa fiti atenti la lungimea titlului. Google de exemplu afiseaza in limita a doar 70 de caractere si daca aveti un titlu care sa se poata incadra in limita aceasta de caractere va trebui sa afisati titlul complet si daca sariti aceasta limita atunci titlul pe care il are pagina va fi trunchiat.

Introduceti de fiecare data si numele brandului in titlu. Veti avea titluri care vor sugera motorului de cautare ca produsele apartin unui brand si acesta este de altfel si un semnal foarte important.

Puneti de fiecare data primele, cele mai importante cuvinte. Cu cat puneti cuvintele importante mai aproape de inceput cu atat aveti sanse la o pozitie mai buna.

Titlurile trebuie sa contina cuvinte relevante. Incercati sa puneti cat mai multe cuvinte in titlu nu doar numele de categorie. In cazul in care vindeti telefoane puteti sa aveti titlul urmator.

Evitati sa repetati cuvintele. Sunt mai multi experti din domeniu care considera ca repetarea cuvintelor in titlu le aduce efecte pozitive in ceea ce priveste pozitionarea SEO, dar daca nu va pricepeti cum sa faceti corect acest lucru mai bine evitati deoarece exista si sansa sa fiti depunctati.

Nu puneti in titlu orice insiruire de cuvinte doar pentru ca asa credeti ca veti face corect SEO.

Evitati sa repetati titlul pe aceeasi pagina. Alegeti cuvintele cu mare atentie. Stiti si voi ca este importanta pozitionarea in momentul in care se fac cautari pe anumite expresii insa va trebui sa le alegeti pe cele mai bune.

Se accepta si utilizarea unor cuvinte scrise cu majuscula in titlu si asta va poate ajuta si sa cresteti rata de click.

0 Shares
You May Also Like