De ce este Maldive o destinatie atat de cautata

De ce este Maldive o destinatie atat de cautata

0 Shares
0
0
0

In momentul in care cauti sejur Maldive iti recomandam sa analizezi si aceasta oferta la Holiday Inn restort Kandooma Maldives. Vei vedea cu siguranta ca este exact locul in care ti-ai dori sa ajungi si in plus, preturile sunt rezonabile. Mai jos iti explicam cateva din lucrurile pe care le poti face dupa ce ai ajuns aici.

Snorkeling

Nu trebuie sa va scufundati pana pe fundul oceanului pentru a va bucura de viata marina spectaculoasa a Maldivelor. Chiar si cel mai simplu snorkeller poate sa iti arate pestii spectaculosi cum sunt lionfish, parrotfish, o gama variata de pesti mici si pestele unicorn ciudat, precum si pestii orientali si clownfish, care sunt specii tipice pentru Maldive. Arhipelagul este o zona de tranzit pentru viata piscicola, asadar ar trebui sa va asteptati la o varietate de culori si un curcubeu de nuante chiar si in cele mai putin adanci ape.

In mod traditional, insulele Maldive locuite au fost impartite intre insulele statiunii si insulele locale. Guvernul a lansat recent noul sau proiect integrat de dezvoltare a statiunilor, cu primele insule din zona care au loc in Atolul Laamu, in nordul Maldivei. Scopul este de a oferi 2100 de paturi noi de pensiune oferite pana in 2017, ceea ce este o veste buna pentru calatorii cu bugete slabe si pentru cei care doresc o experienta culturala mai profunda pentur ca vor sta exact cu localnicii de la care sigur vor avea ce sa invete si vor trai in spiritul maldivian.

E vorba de recifurile de aici, iar cele mai cunoscute sunt in atolurile din Male, care pot fi foarte aglomerate. Cele mai recente campionate de surfing din Asia din 2014 au avut loc la Sultan’s Point, in apropierea celor patru mari hoteluri din zona, iar Maldive Open 2014 a inceput la 3-7 septembrie la Lohis Point, un loc special aflat  in apropierea statiunii Adaaran Hudhuran Fushi.

Luati cateva ore de surf in statiune de la hotel,  sau de pe o barca de tipul live-onboard. Firma Luxe Tropic Surf a infiintat o barca de surf noua in statiunea Maalifushi legata de complexul COMO in atolul Thaa Atoll relativ neexplorat si adanc aflat in sud-vestul tarii. Surful pare a fi cea mai solicitata activitate in aceasta zona, dar poti descoperi si alte moduri de a te distra. Sezonul de varf de surf incepe din mai pana in octombrie, incepand mai devreme in atolurile cele mai sudice.

Cu mai mult de o mie de specii de peste aici, scufundarile din Maldive sunt renumite. Sezonul de scufundari se desfasoara din ianuarie pana in aprilie, cu apa clara, vant mic si vizibilitate de pana la 30 de metri, dar pe tot parcursul anului apa este inca foarte buna. Asteptati-va sa vedeti totul: picturi rupestre, pesteri, epave, recife, canale, corali moi si tari. Zona Ari si Zonele de Nord si de Sud au o mentiune pentru un efectiv de rechin mare si semnaleaza prezenta rechinilor care vaneaza balene, in timp ce lacul Lamuu linistit se transforma in noul punct de plecare pentru cei care vor sa faca scufundari.

0 Shares
You May Also Like