Cum sa ai grija de ochelarii de soare?

Cum sa ai grija de ochelarii de soare?

0 Shares
0
0
0

Pentru ca ochelarii de soare sa ramana in stare buna si sa ii poti folosi mai mult timp, iti recomandam sa tii cont si sa aplici urmatoarele recomandari:

 • Pastratii curati. Majoritatea producatorilor includ o piele de caprioara; utilizati-o pentru a indeparta particulele de praf si murdarie din lentile (nu uitati sa spalati periodic pielea de caprioara). De asemenea, puteti utiliza servetelele umede (si produsele similare) pe care le gasiti la magazin in acest scop.
 • Daca ochelarii sunt foarte murdari, ii puteti spala cu apa si sapun si ii puteti usca cu atentie, astfel incat sa nu se zgarie.
 • Utilizati cutia de stocare: este cel mai bun mod de a-i pastra. Evita sa ii pui direct in geanta, servieta sau jacheta, deoarece pot fi indoiti, rupti sau zgariati.
 • Incercati sa nu ii lasati in masina in timpul verii. Temperaturile ridicate i-ar putea strica sau deforma.
 • Utilizeaza ambele maini pentru a-i pune pe fata. Daca o faci cu o singura mana, poti deforma lateralele.

Vezi aici ochelarii de soare de la Diesel!

Cum decizi ce tip de ochelari de soare sa cumperi?

 • Ganditi-va la utilizarea pe care o veti oferi acestora. Ochelarii de soare pentru uz general nu sunt aceiasi cu ochelarii pentru utilizari specifice, cum ar fi schiul, pescuitul sau sofatul. Gandeste-te la conditiile in care ii vei folosi: iti doresti un tip de ochelari pe care sa-i poti purta pe tot parcursul anului? Locuiti intr-o zona insorita sau petreceti mult timp la soare? Toate acestea ne ajuta foarte mult atunci cand selectam modelele.
 • Odata ce stii utilizarea pe care le-o vei da, vom alege un model cu categoria de filtrare corespunzatoare. Lentilele de categoria 0 sunt lentile aproape incolore si lentile pentru pisici. 4 sunt lentile foarte intunecate.
 • Este obisnuit ca ochelarii de soare sa aiba o categorie intre 2 si 3. Retine ca o categorie superioara inseamna o lentila mai intunecata, dar nu neaparat o protectie mai mare. Trebuie sa retii ca unele filtre au anumite restrictii. De exemplu: filtrele cat.4 sunt prea intunecate pentru a conduce si, prin urmare, nu este permisa conducerea cu un tip din aceasta categorie.
 • Trebuie sa tii cont de faptul ca nu toate modelele sunt gradabile. Pentru forma, dimensiunea, geometria, asamblarea, etc… exista niste ochelari ale caror lentile nu pot fi inlocuite cu cele eliberate pe baza de reteta.
 • Luati in considerare in mod serios achizitionarea delentile polarizate. Acest tip de lentila, datorita constructiei sale, ofera un contrast si o definitie mai bune si un confort mai mare, deoarece elimina lumina reflectata si previne desubberatia.

Care sunt riscurile utilizarii ochelarilor de soare neaprobati?

Printre consecintele pe care cumpararea si utilizarea ochelarilor care nu indeplinesc criteriile de siguranta le pot avea pentru ochi, specialistii spun ca:

Pot fi create distorsiuni, deformari si neclaritati care afecteaza vederea.

 • Riscurile de stralucire si falsificare a culorilor cresc, ducand la accidente.
 • Acestea pot provoca ameteli, oboseala, dureri de cap, oboseala vizuala, disconfort si fotofobie, precum si inflamatii si arsuri pe pleoape, fotoconjunctivita, deoarece nu se filtreaza radiatiile daunatoare.
0 Shares
You May Also Like