Cum alegi o motopompa?

Cum alegi o motopompa?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa si ai o curte, sau mai detii si un teren agricol, cu siguranta o motompa este utilajul de care ai foarte mare nevoie, deoarece poti sa folosesti utilajul si in ceea ce priveste irigarea culturilor, cat si in ceea ce priveste irigarea gradinii sau a livezii.

Un asemenea utilaj este ideal deci pentru irigarea culturilor, ceea ce va face ca misiunea ta sa fie una mult mai usoara decat pare la prima vedere.

O motopompa iti poate fi de mare ajutor chiar si atunci cand ai subsolul casei inundat si vrei sa scoti apa afara, sau atunci cand vrei sa scoti apa afara dintr-un put.

Ei bine, tinand cont de faptul ca un astfel de utilaj este extrem de uti, in cele ce urmeaza in acest articol vei putea sa vezi care sunt cele mai importante detalii de care trebuie sa depinda alegerea unei motopompe.

In primul rand, atunci cand vrei sa iti cumperi o motopompa trebuie sa tii cont de tipul de apa, iar aici trebuie precizat faptul ca poti gasi motopompe pentru apa curata, motopompe pentru apa semi – murdara sau chiar si motopompe pentru apa murdara.

Alimentarea reprezinta un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi un astfel de utilaj. Poti gasi motopompe care sa fie pe benzina, insa poti gasi si motopompe care sa fie pe motorina. Aici trebuie doar sa stii ca benzina nu trebuie amestecata cu ulei la fel ca si in cazul altor motoare de 4 timpi.

Apoi, debitul este un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi o motopompa. Se pot gasi motopompe pentru debit mic si motopompe pentru debit mare de peste 1000 l/min.

Adancimea reprezinta un alt aspect pe care trebuie sa il ai neaparat in vedere in momentul in care trebuie sa iti alegi o motopompa. Aici trebuie sa stii ca o motopompa cu cat poate sa traga apa de la o adancime mai mare (10 metri de exemplu), cu atat este mai buna.

Inaltimea este un alt aspect pe care este necesar sa il ai in vedere atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei motopompe. Aceasta inaltime poate fi cuprinsa intre 5 si 60 de metri.

Un alt aspect extrem de important de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi o motopompa este fara doar si poate numele brandului producator. La fel ca si in cazul in care trebuie sa iti cumperi un alt utilaj sau un orice alt produs, si atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei motopompe ar fi indicat sa iti indrepti atentia spre un utilaj de la unul dintre cei mai renumiti producatori de pe piata.

Asadar, dupa cum se poate observa, o motopompa iti poate fi de mare ajutor in cazul in care locuiesti la casa, asa ca trebuie sa cunosti care sunt cele mai importante criterii de alegere a unei motopompe.

0 Shares
You May Also Like