Cum Alegem Mobila Perfecta Pentru Sufragerie

Cum Alegem Mobila Perfecta Pentru Sufragerie

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca ti-ai cumparat un apartament sau o casa nemobilat/a, sau ca tocmai ti-ai terminat de construit casa, sau pur si simplu consideri ca a sosit timpul sa inlocuiesti vechile obiecte de mobilier, este foarte important sa tii cont de unele sfaturi importante, pentru a alege cea mai potrivita mobila sufragerie, si mobila pentru intreaga locuinta.

Dat fiind insa faptul ca sufrageria este acea incapere din locuinta in care se aduna familia in timpul liber, este camera in care de regula sunt intampinati musafirii si nu numai, cu siguranta trebuie sa tii cont de cele mai bune sfaturi pentru a alege mobilierul ideal. Iata care sunt acestea!

1. Masurarea spatiului

Inainte de a cumpara obiectele de mobilier, este foarte important sa cunosti cu exactitate spatiul liber pe care il ai la dispozitie pentru a alege obiectele de mobilier.

Fa unele masuratori, pentru a afla lungimea si latimea incaperii. Apoi, dupa ce ai aflat cat spatiu liber ai in casa, poti trece la urmatorul punct.

2. Creaza un plan pe podea

Poti alege sa folosesti hartie, sau chiar banda adeziva, sau chiar un marker pentru a crea o schita pe podea.

Cunoscand spatiul pe care il ai la dispozitie, cunoscand de-asemenea si lungimea canapelei pe care doresti sa o alegi, sau a setului de masa si scaune pentru living, poti trasa sau poti lipi banda sau hartia care ocupa exact atat de mult spatiu cat obiectele de mobilier, pentru a vedea daca spatiul care va ramane liber, va fi suficient.

3. Verifica usile

Este foarte important ca inainte sa cumperi obiectele de mobilier, sa verifici inaltimea dar si latimea usii, mai ales in cazul in care obiectele de mobilier pe care le cumperi, vin direct asamblate.

Este important sa te asiguri ca acestea incap pe usa. Exista insa acum multe magazine care comercializeaza obiecte de mobilier neasamblate, asa ca acestea au avantaj din acest punct de vedere, pentru ca incap pe usa.

Vestea mai putin placuta este aceea ca trebuie sa asamblezi mobila acasa, iar aceasta sarcina se poate dovedi destul de dificila. De preferat ar fi sa alegi mobilierul de la o companie care sa il monteze la domiciliu.

4. Alege mobilierul

Dupa ce ai aflat cat spatiu ai la dispozitie, dupa ce ai creat un plan pe podea pentru afla cat va fi de ocupata incaperea si dupa ce vei masura usile, cu siguranta va trebui sa treci la alegerea mobilierului.

Piesa de rezistenta dintr-un living, este cu siguranta canapeaua, pe care de regula se aseaza membrii familiei cand se uita la emisiunea preferata sau la filmul preferat la tv.

Daca livingul este mai spatios, poti alege un coltar, sau o canapea si un fotoliu, iar in fata acestora poti adauga si o masuta de cafea.

Daca de regula ai musafiri la cina, sau pe timpul zilei, atunci probabil vei dori sa optezi pentru un set de masa si scaune pentru living. Acestea sunt ideale cand sosesc musafirii, si pentru evenimente speciale.

Cand alegi obiectele de mobilier, trebuie sa tii cont de calitatea lemnului. Cele mai apreciate obiecte de mobilier, sunt cele din lemn solid, atat datorita rezistentei, cat si datorita aspectului, dar si mobilierul din pal si mdf pot reprezenta alegeri inspirate.

Apoi, este important sa tii cont de still de amenajare a locuintei. Poti opta de exemplu pentru obiecte de mobilier in stil clasic, sau poti opta pentru mobilier living modern. Exista mai multe solutii si in acest caz.

Acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere, atunci cand doresti sa cumperi mobila pentru living.

0 Shares
You May Also Like