Chitul pentru lemn, doctorul mobilierului casnic

0 Shares
0
0
0

Zgarieturile de pe podele, ramele de ferestre invechite sau crapaturile dintr-o usa, sunt probleme comune pe care le intalnim la mobilier, fiind mari consumatoare de timp si de bani pentru a le inlocui sau repara. Acestea pot fi tratate insa rapid si convenabil, prin folosirea corecta a ustensilelor si produselor potrivite.

Iar daca nu ati lucrat pana acum cu chiturile de umplutura pentru lemn, atunci s-ar putea sa adaugati acest produs in seria celor care nu ar trebui sa lipseasca intr-o gospodarie sau intr-un atelier de lemnarie.

Extrem de simplu de aplicat, chitul pentru lemn face adevarate minuni atunci cand avem de remediat imperfectiunile de pe o suprafata deteriorata de trecerea tmpului sau de actiuniea unor diversi factori externi, fiind folosit pentru o gama larga de obiecte pe care le regasim intr-o gospodarie.

Prin urmare, chitul pentru lemn este un instrument aflat la indemana micilor meseriasi si a proprietarilor care au de remediat defectiuni minore, care nu necesita neaparat inlocuirea unor piese intregi de mobilier, podea sau lambriu.

Inainte de toate insa, ar trebui sa stim ce tip de chit pentru lemn ar tebui sa utilizam. Iar raspunsul depinde, de a caz la caz, de mai multi factori ce trebuie luati in calcul. Dupa cum sugereaza si numele, chiturile de umplutura pentru lemn sunt folosite pentru umplerea golurilor si a imperfectiunilor, fiind pretabile la vopsire. Prin urmare, dupa ce l-am aplicat si finisat, putem adauga peste o vopsea lemn ori un lac adecvat, pentru a se potrivi cu restul obiectului sau ansamblului de reparat.

De obicei, chiturile pe baza de apa pot fi colorate, unele fiind special concepute pentru a fi utilizate doar la interior. Acestea pot fi folosite cu succes in cazul produselor din lemn laminat, lambriuri sau dulapuri. La randul lor, umpluturile pentru lemn pe baza de solventi sunt de mare capacitate si pot fi utilizate si la exterior.

La prima vedere, lucrul cu chitul de umplutura pentru lemn poate fi considerata o operatiune costisitoare si producatoare de dezordine si mizerie. In realitate insa, rezultatele sunt nu doar posibile, ci si foarte simplu de obtinut.

Este important de mentionat insa ca acest produs este destinat doar pentru rezolvarea unor probleme superficiale, cum ar fi zgarieturi si mici scobituri in lemn. In cazul in care suprafata sau adancimea unei scobituri este destul de mare, chitul nu poate fi utilizat ca un substitut pentru lemn.

Cu alte cuvinte, chitul de umplutura pentru lemn este un mod de a reda un aspect imbunatatit moblierului nostru si nu o varianta de inlocuire a pieselor afectate.

0 Shares
You May Also Like