Ce este conduita preventiva?

Ce este conduita preventiva?

0 Shares
0
0
0

Daca sunteti in cautare de locuri de munca soferi noi va recomandam sa cititi, sa cunoasteti si sa va insusiti regulile de conduita preventiva.

In urma cresterii semnificative a numarului de masini aflate in circulatie pe drumurile publice a cunoaste perfect legislatia rutiera si a practica conducerea masinii conform cu litera de lege nu mai e de ajuns pentru a diminua numarul mare de accidente care au loc in trafic. Din cauza aceasta fiecare individ care se afla in trafic are si obligatia de a fi costient ca e dator sa adopte o conduita care il protejeaza si il auta pentru a preveni accidentarea lui si a celorlalti participanti la trafic.

Conduita preventiva e accesibila pentru toti cei care participa la trafic indiferent de varsta lor atat prin insusirea normelor sale cat si prin continua perfectionare a cunostintelor practice pentru a evita si pentru a preveni accidentele. Aplicarea corecta si insusirea normelor de conduita preventiva vor depinde in general in egala masura si de nivelul de pregatire teoretica si practica dar si de vechimea in donducere si de nivelul de inteligenta pe care fiecare individ il are.

Ca si elemente de baza ale conduitei preventive vom putea enumera vigilenta, prevederea, indemanarea, cunostintele practice si judecata, la care putem adauga prudenta de care ar trebui sa dam dovada in absolut toate situatiile ce ne apar in trafic. De aceea e bine sa nu considerati ca sunteti foarte buni sau ca ati intalnit toate situatiile care pot sa existe in trafic ci din contra sa incercati sa va perfectionati in permanenta pentru ca tot timpul e cate ceva de invatat.

Inainte de a apasa pedala de acceleratie utilizati capul pentru a lua masurile de prevenire in ceea ce priveste situatiile din trafic.

Vigilenta este capacitatea soferului sa fie in permanenta atent la ceea ce se afla in jurul lui.

Prevederea e reprezentata de capacitatea soferului auto de a putea anticipa situatiile din trafic mai din timp si pentru a le gasi solutii in asa fel incat in desfasurarea traficului sa nu fie produse evenimente rutiere.

Judecata reprezinta procesul psihic de gandire si de alegere a celor mai bune solutii cu cele mai bune rezultate in situatiile conflictuale care pot aparea la un moment dat in trafic.

Indemanarea este capacitatea de a face corect toata gama de manevre pentru a conduce masina.

Pentru a conduce preventiv in mediul urban este important sa tineti cont de mai multe lucruri. Factorii rutieri implica drumurile care pot sa fie intretinute dar pot sa fie si deteriorate, numarul mare de intersectii de foarte mare diversitate, trecerea de la circulatia pe mai multe benzi la circulatia pe o banda si traficul intens.

Factorii tehnici implica numarul mare de masini mai ales dimineata si la orele de terminare a programului, diversitatea mare a masinilor, solicitarea masinilor e mare si asta din cauza acceleratiei, virajelor si deceleratiei, instalarea unor factori de stres, zgomot, poluare si frecventa pericolelor.

Si factorii umani trebuie luati in calcul mai ales in zonele scolilor, gradinitelor, firmelor si intreprindelor dar si statiilor de transport in comun.

0 Shares
You May Also Like