Ce cure de slabire sunt recomandate

0 Shares
0
0
0

Au fost si vor fi mereu la moda. Vorbim despre diete. Un corp armonios si frumos sculptat va atrage mereu privirile, si, indiferent ca este vorba de barbate sau femei, in aceeasi masura isi doresc sa arate cat mai bine. Iar pentru asta, unii sunt dispusi sa petreaca ore intregi la sala.

Din pacate, exista o serie de cure de slabire care, pe langa faptul ca duc la o scadere drastica a greutatii, pot distruge sanatatea. Acestea pot da forme severe de malnutritie care duc la perturbarea normala a intregii activitati a organismului. O cura de slabire urmata “dupa ureche” va poate face mai mult rau decat bine.

De aceea, medicii nutritionisti atrag atentia supra faptului ca, inainte de a urma o dieta, indicat este sa va adresati unui specialist. Acesta este singurul in masura sa va trimita la un cabinet unde sa va faceti analizele, dupa care sa poata stabili o dieta personalizata pe care sa o urmati indeaproape.

Majoritatea regimurilor de slabit foarte populare limiteaza sau chiar exclude aportul de carbohidrati care reprezinta cea mai importanta sursa de energie pentru organism. Glucoza din compozitia acestora este metabolizata foarte repede si eficient de catre organism, eliberand energie.

Totodata, prezenta carbohidratilor permite aminoacizilor care sunt derivati din proteine sa fie folositi intr-un mod eficient la dezvoltarea si repararea tesuturilor. Printre cele mai cunoscute cure de slabire se Numara si cele mai periculoase.

De exemplu, dieta Atkins si Dukan se bazeaza pe un aport excesiv de proteine si sunt deficitare la capitolul carbohidrati. Specialistii sustin ca folosirea acestei cure de slabire pe o perioada indelungata va puteti expune unor factori care duc la aparitia cancerului, a bolilor cardiovasculare etc.

O alta dieta celebra este cea bazata pe supa de varza. Timp de sapte zile se va consuma supa de varza si alte legume, bineinteles, alaturi de alte alimente. Tot specialistii sustin ca aceasta este o dieta fada care are rezultate atipice si pe o perioada scurta de timp. In timp, duce la un deficit nutritional foarte mare avand un continut ridicat de sare si provocand retentia de apa.

Cum trebuie sa slabim

Sanatos. Acesta este cuvantul de baza cand vorbim de o cura de slabire si cand vrem sa ne apucam de una. Insa nu Internetul este Solutia, ci medicul nutritionist. Acesta va va stabili o schema de tratament personalizata pentru fiecare in parte. Dieta urmata trebuie sa fie una echilibrata.

Sa contina protein cu un continut scazut de cholesterol. Consumati legume si fructe proaspete din abundenta, dar si cereale integrale. Trebuie sa fiti atenti la marimea portiei. Incercati sa nu fiti stresati sis a mancati pentru ca sunteti singuri si nefericiti.

Aceste lucrui nu fac decat sa va provoace pofta si mai mare de mancare si in special de dulce. Un lucru extrem de important: mancati doar pana in momentul in care senzatia de foame se amelioreaza.

0 Shares
You May Also Like
Istoria probioticelor

Istoria probioticelor

Termenul probiotic a fost pentru prima data introdus in anul 1953, si definea probioticele ca fiind derivati ai…