Ce creioane sa alegi pentru copilul tau?

Ce creioane sa alegi pentru copilul tau?

0 Shares
0
0
0

Creion de lemn, pix, creioane cerate … parerile sunt amestecate cu privire la tipurile de creioane de folosit pentru a incuraja dezvoltarea unei bune prinderi a creionului pentru copilul tau si a unei bune dexteritati in sarcinile grafice. Pentru a te ghida, iata o analiza a unui ergoterapeut a fiecarui tip de creion in functie de avantajele si dezavantajele acestuia.

Creioane colorate

Creionul colorat este de foarte multe ori preferatul copiilor. Motivul este foarte simplu… Este cel mai usor creion de manevrat.

Avantaje: De cele mai multe ori oferind un diametru mai mare, prinderea acestui creion este adesea mai stabila. Deci, pentru copii mici, este mai usor sa-l ridice si sa-l manevreze. Cu creionul, colorarea se face mai repede deoarece iese usor si in linie larga. In plus, pentru mai multe semne, in partea de jos a creionului este prezenta o linie.

Dezavantaje: La manipularea creionuluii, efortul depus este minim, ceea ce poate face mana „lenesa”. In mod eficient, mana dezvolta putina forta si rezistenta si nu se pregateste suficient pentru sarcinile de scris.

Creioane cerate

Desi este adesea uitat, un set 36 creioane cerate Pentel are cateva caracteristici interesante.

Avantaje: Cu creionul cerat, presiunea necesara pentru a face o linie pe hartie este mai mare decat la creionul obisnuit. Drept urmare, copilul dezvolta mai multa forta si rezistenta cu acest tip de creion.

Similar cu markerul, o linie (linie dubla in imagine) este adesea prezenta pe creion pentru a ghida locatia degetelor. In plus, linia de colorare este destul de larga, ceea ce este incurajator pentru copil intrucat umplutura se face destul de repede. Creionul cu ceara, datorita texturii sale, se lipeste mai mult de foaie decat alte creioane.

Astfel, poate fi interesant sa-l folosesti in sarcini de invatare a gesturilor motorii noi: invatarea formelor de baza (cerc, patrat, triunghi etc.), a cifrelor si a literelor. Deoarece creionul cerat adera mai mult la foaie, copilul trebuie sa depuna un efort muscular mai mare pentru a trasa formele sau literele. Totusi, invatarea noilor gesturi motorii este mai eficienta atunci cand este asociata cu o forta mai mare.

Contra: Adesea mai mici in diametru, creioanele pot fi mai greu de tinut pentru unii copii. De asemenea, unii dintre ei il apreciaza mai putin datorita varfului sau lat si rotunjit, ceea ce face uneori linia mai putin precisa.

Creioanele din lemn

Creionul din lemn este cel care seamana cel mai mult cu creionul folosit pentru scris. Prin urmare, este esential sa il introduci foarte devreme copiilor.

Avantaje: Cu creionul din lemn, copilul dezvolta o buna forta si rezistenta. Presiunea necesara pentru a face o linie pe hartie trebuie sa fie bine masurata. Daca este prea jos, linia nu este vizibila. Daca este prea sus, mina creionului se poate rupe.

Acest tip de creion este, prin urmare, ideal pentru promovarea unui bun management al fortei in sarcinile grafice. Precizia liniilor este optima deoarece varful este foarte fin.

Dezavantaje: Deoarece diametrul sau este adesea mai mic, unor copii le poate fi greu sa tina ferm creionul din lemn.

0 Shares
You May Also Like