Ce avantaje are motocultorul in fata unei motosape?

Ce avantaje are motocultorul in fata unei motosape?

0 Shares
0
0
0

Cei care se ocupa de agricultura, cu siguranta stiu cat de important este sa aiba la dispozitie o motosapa sau un motocultor pentru a-si simplifica munca. Exista situatii in care motosapa este mai utila decat motocultorul, insa de cele mai multe ori, acesta din urma este mai util si are mai multe avantaje.

Toate detaliile acestea le puteti afla in randurile care urmeaza, si veti putea afla ce avantaje are motocultorul in fata unei motosape. Daca trebuie sa alegeti un astfel de utilaj, cititi pana la final pentru a descoperi informatii care va pot fi de mare folos.

Motosapa

Motosapa este utilajul care se foloseste atunci cand este necesara maruntirea solurilor usoare. Un astfel de utilaj este potrivit pentru suprafete mici de teren (solarii, sere sau gradini) care nu au suprafete mai mari de 1500 de metri patrati.

O motosapa are transmisia melcata, are o latime maxima a frezelor de 50 de centimetri, si poate avea atasate diferite accesorii. Motosapele sunt usoare in comparatie cu motocultoarele, au motoare in 4 timpi, si dupa cum spuneam, pentru suprafete mici de teren pot face treaba buna.

Motocultor

Motocultorul in schimb, este un utilaj mai mare si mai performant decat o motosapa, si poate fi folosit pentru formarea canalelor pentru seminte, si pentru acoperirea semintelor.

Daca motosapa este potrivita pentru a fi utilizata pe suprafete mici de teren, motocultorul este potrivit pentru suprafete mari de teren. Un astfel de utilaj poate sa lucreze orice tip de sol, indiferent ca este tare, pietros sau moale. Motosapa in schimb, nu poate fi utila decat pentru sol moale.

Motocultorul este mai puternic decat motosapa, si poate avea atasate mai multe accesorii, ceea ce inseamna ca poate fi folosit in mai multe scopuri. De exemplu, unui motocultor ii puteti atasa un plug simplu sau reversibil, o lama de zapada, o semanatoare, o remorca rabatabila, o perie rotativa, o grebla pentru fan, o presa de balotat, o bara de cosire, o sapa pentru cartofi sau un tocator de crengi printre altele.

Dupa cum se poate vedea, un motocultor este mai puternic decat o motosapa, si poate lucra avand atasate diferite accesorii. Daca intentionati sa va alegeti un astfel de utilaj, puteti alege un model motocultor Rabota K7 90q, care cu siguranta este capabil sa va satisfaca cerintele.

Rabota K7 90q este un motocultor care poate fi folosit fara probleme pe suprafete mai mari de 8000 de metri patrati. Utilajul are in dotare un motor pe benzina euro 5, si dispune de 7 CP. Unui astfel de utilaj ii puteti atasa toate accesoriile amintite anterior, iar o parte dintre acestea le puteti achizitiona de la Rabota, odata cu utilajul.

Ingrijirea utilajelor

Atat motosapa cat si motocultorul necesita o atentie deosebita destinata ingrijirii corespunzatoare, astfel incat sa aiba o durata de viata indelungata.

In ceea ce priveste motosapa, este recomandat ca ambreiajul si filtrul de aer ale utilajului sa fie verificate periodic. Pentru a oferi un cuplu maxim, ambreiajul trebuie sa fie reglat, in timp ce uleiul folosit trebuie sa fie cel recomandat de catre producator, in manualul de utilizare al motosapei.

In ceea ce priveste motocultorul, la fel ca motosapa, trebuie sa primeasca doar ulei mentionat de catre producator in manualul de utilizare. De-asemenea, trebuie ca utilizatorul sa verifice priodic ambreiajul motocultorului si filtrul de aer al acestuia, astfel incat utilajul sa functioneze la ca capacitate maxima in permanenta.

Asadar, atat motosapa cat si motocultorul sunt utilaje care pot simplifica foarte mult munca agricultorilor. Motocultorul insa este mai puternic, poate utiliza mai multe accesorii, si este destinat exclusiv suprafetelor mari de teren.

0 Shares
You May Also Like